شوراها هنوز به نقطه مطلوب در نقشآفرینی و تصمیمگیری نرسیدهاند
سپیدارآنلاین: گروه شهری
رئیس شورای عالی استانها گفت: با گذشت بیش از دو دهه از آغاز به کار شوراهای اسلامی شهر و روستا، هنوز به نقطه مطلوب در نقشآفرینی و تصمیمگیری نرسیدهایم و باید با همافزایی بیشتر میان شوراها، دولت و مجلس، این مسیر را تکمیل کنیم.
حاجی بگلو در همایش روز ملی شوراها که در سالن شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی، مدافعان حرم و شهدای مظلوم غزه و لبنان و نیز حادثه تلخ بندرعباس، گفت: شوراها باید نقش واقعی خود را در اداره شهر، روستا و محله ایفا کنند، همانگونه که در نگاه امام راحل و قانون اساسی بر مشارکت مستقیم مردم تأکید شده است.
وی افزود: پس از صدور فرمان اجرایی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۷، شوراها فعالیت خود را آغاز کردند، اما با گذشت بیش از ۲۰ سال، هنوز آنگونه که باید و شاید، نقش مؤثر و کلیدی خود را ایفا نکردهاند. هرچند اقدامات ارزندهای صورت گرفته، اما قله مطلوب هنوز فتح نشده است.رئیس شورای عالی استانها تصریح کرد: برای تحقق اهداف شوراها، همراهی با دولت و مجلس امری ضروری است. خوشبختانه در استان البرز با وجود استاندار و شهرداری همراه و همافزایی میان اعضای شورا، زمینه برای موفقیت فراهم شده است.
حاجی بگلو ضمن تقدیر از حمایتهای مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: اگر حمایتهای بیدریغ دکتر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، نبود، بسیاری از اصلاحات قانونی در حوزه شوراها محقق نمیشد. وی افزود: همچنین دولت نیز همراهی مؤثری داشته و اخیراً با تصویب آییننامه اجرایی مربوط به جلسات شوراها گام مهمی برداشته است.
وی با اشاره به ضرورت تأمین بیمه اعضای شوراها، بهویژه شوراهای روستایی، خاطرنشان کرد: این موضوع در برنامههای شورای عالی استانها قرار گرفته و در حال پیگیری از دولت و مجلس هستیم. خانوادههای اعضای شورا باید از حداقلهای حمایتی برخوردار باشند.رئیس شورای عالی استانها در پاسخ به سؤالات خبرنگاران درباره آمار تخلفات شوراها گفت: در جامعهای حدود ۲۰۰ هزار نفره از اعضای شورا، دهیاران و شهرداران، تنها حدود ۹۰ نفر سلب عضویت شدهاند که اکثراً به دلایلی چون ادامه تحصیل یا ترک محل خدمت بوده است. این آمار نسبت به سایر حوزهها بسیار ناچیز است و نباید کلیت شوراها را زیر سؤال ببرد.وی در پایان تأکید کرد: شورای عالی استانها مصمم است با تکیه بر مشارکت مردمی، اصلاح ساختارها، حمایت حقوقی و اجرایی از اعضای شوراها، و تعامل سازنده با سایر ارکان حاکمیت، جایگاه واقعی شوراها را تثبیت و تقویت کند.