دغدغه های مقام معظم رهبری در رشد جمعیت ملاک برنامه ریزی ها قرار گیرد
سپیدارآنلاین: گروه سیاسی
استاندارالبرز با بیان اینکه آمار مبنا و پایه تصمیم سازی برای تصمیم گیران کشور است گفت: باید دغدغه ها و تذکرهای مقام معظم رهبری در بحث افزایش جمعیت و زاد و ولد بنای پژوهش ها و برنامه ریزی ها باشد.
دکترمحمدعلی نجفی» در «سومین جلسه شورای راهبردی جمعیت استان »،ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه و دهه مبارک فجر با اشاره به اینکه آمارها مبنای تصمیم گیری های کلان محسوب می شود اظهار داشت: توانایی آماری سازمان های مدیریت و برنامه ریزی استان ها بالا و دقیق است چرا که همواره باید پاسخگوی نیازهای آماری در مناطق باشند این آمار پایه و سنگ بنای تصمیم گیری ها و خوراک خام برای تصمیم گیران بشمار می رود و در تصمیم سازی برای تصمیم گیران مملکت نیاز است که به آمار و ارقام بپردازیم. استاندارالبرز با بیان اینکه آمارها بیانگر این است که رشد هرم جمعیتی کشور در روستاها طی چهل سال اخیر تقریبا ثابت باقی مانده است افزود: جمعیت روستایی در کشور از اول انقلاب اسلامی تا کنون ثابت مانده است. جمعیت آن زمان ۳۵ میلیون نفر بود و ۲۰ میلیون روستایی در کشور داشتیم الان با ۸۰ میلیون جمعیت و رشد جمعیت شهرنشینی آمار جمعیت روستاها ثابت باقی مانده است و در شهرها ۶۰ میلیون جمعیت داریم اما روستاها همان ۲۰ میلیون است .
دکترنجفی در ادامه با خاطرنشان ساختن اهمیت آمارها در تصمیم گیری های کلان برای ایجاد شغل پایدار گفت: یکی از بحث ها در زمینه اشتغال پایدار نیز همین آمار جمعیتی است به ویژه اینکه در مناطق حاشیه نشین این اطلاعات هرچه بیشتر حایز اهمیت می شود. نماینده عالی دولت در ادامه با اشاره به اینکه آمارهای حاشیه نشینی مبنای برنامه ریزی ها است و می توان با احصا نیازها و رفع آن منشا ساز تغییرات زیربنایی شد بیان کرد: در حال حاضر کشور ۹ تا ۱۱ میلیون جمعیت حاشیه نشین در کشور داریم که باید برای بهبود شرایط این بخش با جمع آوری آمار و نیاز سنجی دقیق برنامه ریزی کرد. استاندارالبرز همچنین تذکرها و دغدغه های مقام معظم رهبری را در این رابطه یادآور شد و گفت: باید به این مسایل بیشتر پرداخته شود و روی سن درست ازدواج و ازدیاد جمعیت و زاد و ولد نیز برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
وی افزود: در شرایط فعلی دیگر تحلیل های قبل نسبت به سن ازدواج وجود ندارد و نگاه جامعه نیز تغییر پیدا کرده است؛ آمارها نیز نشان از این دارد که عمده طلاق های در سالهای نخست ازدواج صورت می گیرد بنابراین باید بسیار دقیق تر از قبل در این زمینه کار کارشناسی توسط پژوهشگران و دست اندرکاران امر انجام شود. دکتر نجفی گفت: شرایط استان البرز نیز حکایت از این امر دارد که تناسبی بین رشد جمعیت آمار طلاق و میزان زاد و ولد وجود ندارد و عمده مهاجرت ها نیز در سالهای اخیر روی هرم جمعیت میانسال متمرکز شده است. استاندارالبرز همچنین گفت: عمده آسیب های کنونی درمناطق حاشیه نشین وجود دارد و باید برای تقویت انگیزه ازدواج و افزایش جمعیت که در گرو بهبود شرایط اقتصادی تلاش بیشتری شود. دکتر نجفی از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان که عهده دار جمع آوری آمار جمعیتی و شاخص های اجتماعی استان است نیز خواست تا با همکاری ثبت احوال از مشارکت اداره کل بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل اجتماعی استانداری و آموزش و پرورش نیز برای تکمیل اطلاعات استفاده کند. بررسی طرح های پژوهشی و بررسی شاخص های جمعیتی،اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمعیت استان از جمله محورهای این نشست بشمار می رفت.