اهداف بعثت از نگاه قرآن
سپیدارآنلاین: گروه یادداشت
در آستانه فرا رسیدن یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان جهان، عید مبعث، مشاور شهردار و مدیر هسته گزینش شهرداری کرج در یادداشتی با عنوان «اهداف بعثت از نگاه قرآن» این موضوع را مورد بررسی قرار داده است.
لقد من الله علی المومنین اذ بعث فیهم رسولا من انفسهم یتلوا علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمه و ان کانوا من قبل لفی ضلال مبین. خدا بر اهل ایمان منت گذاشت که رسولی از خودشان در میان آنان برانگیخت که بر آنها آیات او را تلاوت می کند و آنان را پاک می گرداند و به آنها علم کتاب(احکام شریعت) و حقایق حکمت می آموزد و همانا پیش از آن در گمراهی آشکار بودند.
1- تلاوت آیات الهی - پیامبر اکرم (ص) با خواندن آیات پروردگار و آشنا ساختن گوش و دل و افکار مردم با این آیات، آنها را آماده تربیت می نماید که مقدمه تعلیم و تربیت است. 2- تربیت و پرورش - یکی از مهمترین برنامه های پیامبر اسلام (ص) تربیت انسان هاست. پیامبر خدا در مدتی کوتاه انسان های بزرگی همچون علی (ع)، زهرا (س)، سلمان، ابوذر، مقداد و ... تربیت کرد - الناس معادن کمعادن الذهب و الفضه - انسان ها مانند معادن طلا و نقره هستند - معادن را باید پرورش و تربیت کرد تا اشیاء قیمتی تهیه شود. واژه تربیت در قرآن در جنبه های جسمانی و مادی علاوه بر تزکیه و تهذیب به کار رفته است. سوره شعرا آیه 18 - قال الم نربک فینا ولیدا فرعون به موسی گفت: آیا در دوران کودکی تو را میان جمع خود تربیت نکردیم؟ 3- تعلیم قانون و کتاب - جامعه نیاز به قانون و کتاب دارد، چون جامعه را بدون کتاب و قانون نمی توان مدیریت کرد. قرآن دارای ابعاد مختلف اجتماعی - سیاسی، عبادی - فرهنگی و ... است. 4- تعلیم حکمت - پیامبر موظف است حکمت و دانایی را به امت بیاموزد خداوند اکتفا به تعلیم و آموزش نکرد و حکمت را نیز در دستور کار دارد. نتیجه گیری: بعثت بزرگترین نعمت خداوند به بشر است و جا دارد که خداوند بر این نعمت منت بگذارد و این احسان و نیکویی را به رخ بکشد - من الله یعنی انعم الله - خداوند نعمت می دهد. حضرت امام خمینی (ره) می فرمایند: شریف ترین روز از ازل تا ابد بعثت پیامبر گرامی اسلام (ص) است.
این عید سعید عید اسعد باشد ملت به پناه لطف احمد باشد
بر پرچم جمهوری اسلامی ما تمثال مبارک محمد باشد
عباس میری