1 مرداد 1393
شماره خبر: 126327

صدور بیش از 60 درصد سبزیجات البرز به استان‌های دیگر

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

صدور بیش از 60 درصد سبزیجات البرز به استان‌های دیگر


در حال حاضر بیش از 40 درصد میوه و 60 درصد سبزی و صیفی کشور از استان البرز به سایر استان‌های کشور ارسال می‌شود.
ابوالفضل کهزادی عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران اظهار کرد: استان البرز به دلیل برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب، خاک حاصلخیز و داشتن آب‌های سطحی و زیرزمینی دارای موقعیتی استثنایی در بخش کشاورزی است. وی افزود: گندم، جو، گیلاس، زردآلو، هلو، آلو، سیب، آلبالو و تره‌بار از جمله مهم‌ترین محصولات کشاورزی این استان است و استان البرز طی چند سال اخیر در تولید آلو رکورد کشوری و در تولید گیلاس علاوه بر رکورد کشوری موفق به تغییر رکورد جهانی(55تن در هکتار) نیز شده است.
کهزادی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 40 درصد میوه و 60 درصد سبزی و صیفی کشور از این استان به سایر استان‌های کشور ارسال می‌شود. وی یادآورشد: علاوه بر محصولات زراعی و باغی این استان جزو چهار استان برتر کشور در حوزه تولید محصولات دامی و لبنی است چرا که دامداری یکی از مشاغل اصلی روستائیان البرز از زمان‌های دور تاکنون بوده است. کهزادی اضافه کرد: به جز میوه‌ها و محصولات کشاورزی فصلی که در استان تولید می‌شود تره بار و صیفی در همه فصول سال در این استان تولید و وارد بازارهای کشور می‌شود. این مدرس دانشگاه گفت: با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی که استان البرز در بخش کشاورزی دارد به دلیل استفاده از روش‌های سنتی کشت و عدم آموزش و دانش مناسب کشاورزان این ظرفیت‌ها غالبا ناشناخته مانده یا آن طورکه باید و شاید به فعلیت نرسیده‌ است. عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ایران اضافه کرد: بدون شک استفاده از روش‌ها و ابراز سنتی کشت علاو ه بر این‌که بهره‌وری محصولات کشاورزی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد، موجب هدر رفت منابع و سرمایه‌های طبیعی و انسانی نیز می‌گردد. وی یادآورشد: اگر کشاورزان همگام با تغییرات به روز دنیا در راستای استفاده از سیستم‌های جدید کشاورزی حرکت نکنند و بدون ارتقای دانش خود با تکیه ژرف بر تجربیات خود اقدام به فعالیت در این حوزه نمایند بدون شک باشکست مواجه می‌شوند. کهزادی در پایان گفت: درآمد مناسب از فروش محصولات یکی از انگیزه‌های اصلی کشاورزان برای ادامه فعالیت است که این امر تنها با پیروی از دانش به روز و استفاده از امکانات به روز کشاورزی محقق می‌شود.

منبع ایسنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود