رئیس اتاق بازرگانی البرز: بازار محوری را فراموش کرده ایم
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
رئیس اتاق بازرگانی البرز گفت: به دلیل نبود برنامه ریزی مناسب و کم توجهی به عرضه و تقاضا، بازار محوری را به حیطه فراموشی سپرده و صرفاً تولید محور شده ایم که این مشکل کشور را با عقب ماندگی از صادرات مواجه کرده است.
رحیم بنا مولایی درنشستی که به مناسبت هفته پژوهش در دانشکده پزشکی برگزار شد، افزود: شعار زیبا تلاش برای رشد و گسترش صنعت و پویایی اقتصاد را در شرایطی مطرح می کنیم که به دلیل محروم بودن از بانک اطلاعات نه تنها از تقاضای بازار جهانی بی خبریم، بلکه از نیازهای داخلی به انواع محصولات تولیدی نیز اطلاع کافی نداریم. وی در بخش دیگر اظهاراتش به توقع صنعت از مراکز آموزش عالی اشاره کرد و گفت: دانشگاه های ما برای تربیت نیروی انسانی کاردان و کارشناس مورد نیاز بخش صنعت برنامه ریزی اصولی ندارند و عمدتاً فارغ التحصیلانی را به جامعه تحویل می دهند که در بخش صنعت نیاز به آنها نیست.
ضرورت تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنعت
بنامولایی خاطرنشان کرد: هم اکنون که در آستانه لغو تحریم ها قرار گرفته ایم هیاتهای متعدد تجاری برای سرمایه گذاری و مشارکت راهی ایران شده اند، از دانشگاهها انتظار می رود با برنامه ریزی صحیح نیروی مورد نیاز صنعت را به ویژه در رشته های صادرات و بازاریابی تربیت کنند. رییس پارلمان بخش خصوصی استان البرز همچنین سیاست دولت تدبیر و امید در خصوص حمایت از صنعت در جهت تحول در اقتصاد را حرکتی در خور توجه عنوان کرد و افزود: موفقیت در این زمینه بهره گیری دولتمردان از نظرات و دیدگاههای کارشناسان بخش خصوصی را می طلبد. وی ضرورت رابطه نزدیک بین پژوهشگران پارک علم و فناوری با دست اندرکاران صنعت کشور را حرکتی موثر در جهت تحقق رهنمود مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: علم اقتصاد بدون تجربه و عمل نتیجه در حد انتظار را در بر نخواهد داشت.
اولویت تشکیل مراکز تصمیم سازی به جای مراکز تصمیم گیری
بنا مولایی اضافه کرد: تحول در اقتصاد کشور نیازمند آن است که دولت زیر ساخت های لازم را فراهم و در پی آن بخش خصوصی وظیفه خطیر اجرای برنامه های اقتصادی را به عهده گیرد. رییس اتاق بازرگانی البرز با اشاره به مراکز متعدد تصمیم گیری گفت: ما اکنون در شرایطی قرار گرفته ایم که به جای تصمیم گیری باید مراکز تصمیم سازی ایجاد کنیم تا ضمن رفع انبوه مشکلات بخش صنعت ، راه را برای توسعه اقتصادی فراهم نمایم. وی ادامه داد: باید افراد دانشمند، کارشناس و صاحب نظر در بخش صنعت مشکلات را حلاجی کنند و تصمیمات لازم را برای شکوفایی صنعت کشور در بلند مدت ارایه دهند تا به مرحله اجرا در آید.
منبع ایرنا