29 دی 1394
شماره خبر: 156872

رایزن های بازرگانی ایران در خارج از کشور فعال نیستند

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

رایزن های بازرگانی ایران در خارج از کشور فعال نیستند


رییس اتاق بازرگانی البرزگفت: در شرایطی که رایزن های بازرگانی کشورهای مختلف در ایران از وضعیت بازرگانی و تجاری و نیازهای ایران کاملا آگاهی دارند، متاسفانه رایزنهای بازرگانی سفارتهای ما در برخی از کشورهای مختلف فعال نیستند.
رحیم بنا مولایی درنشست شناسایی متقابل با فرصتهای بازرگانی و سرمایه گذاری ایران و روسیه افزود: سفارت های جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف باید از رایزن های بازرگان مجرب و کاردان بهره مند باشند تا بتوانند نیازهای تجاری آن کشورها را دقیقا مورد بررسی قرار داده و از این طریق بازار صادرات ایران را فعال کنند. وی اظهار کرد: در جمهوری اسلامی انواع کالاها و محصولات متنوع تولید می شود که می تواند به راحتی در بازارهای جهانی عرضه شود، اما در این زمینه فعالیت و عملکرد سفارت خانه های ایران در کشورها در حد انتظار و رضایت بخش نیست. وی ادامه داد: بازار صادراتی ایران در صورتی مسیر رونق را طی خواهد کرد که شرکت های تجاری بین المللی با نظارت و حمایت دولت برای حضور فعال در صحنه صادرات تاسیس شود. وی خاطرنشان کرد: این شرکت ها در صورت تاسیس می توانند با بهره گیری از کارشناسان مجرب علاوه بر توسعه صادرات محصولات ایرانی، تضمین کننده بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشورمان باشند. بنامولایی اضافه کرد: متاسفانه در مواردی تجار ایران کالاهای صادراتی را به کشور های مقصد تحویل می دهند، اما برای دریافت ارز حاصل از محصولات صادراتی با مشکلات فراوانی مواجه هستند. وی ضرورت تغییر ساختار اقتصادی در راستای تولید با کیفیت محصولات را مورد تاکید قرار داد و گفت:این مهم در صورتی عملی خواهد شد که استراتژی جدیدی در صحنه تجارت و بازرگانی حاکم شود. وی اظهار کرد:توسعه تجارت و تجهیز کارخانه ها به تکنولوژی روز با مشارکت شرکت های خارجی بدون حمایت و پشتیبانی مالی دولت امکان پذیر نیست. وی ادامه داد:تا زمانی که علم و تکنولوژی در کنار هم در خدمت صنعت قرار نگیرد و تا زمانی که دانشگاه و صنعت با همراهی و تفاهم برای رفع مشکلات موجود در مسیر تولید گام بر ندارند، نمی توان انتظار داشت که اقتصاد ما به ویژه در جهت تولید و صادرات با رونق همراه شود.
ضرورت شناسایی و توسعه روابط تجاری با روسیه
در ادامه نشست عضو هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و روسیه اظهار کرد: با توجه به شرایط و پتانسیلهای اقتصادی ایجاد شده شناخت نیازهای بازار روسیه دارای اهمیت است ضمن انکه روسیه صادرات ترکیه به کشورش را تحریم کرده که این مهم بستر را برای توسعه صادرات ایران فراهم کرده است. کامبیز میرکریمی ادامه داد:روسیه در سال 2014 در مجموع 286 میلیارد و 650 میلیون دلار واردات داشته است که سهم ایران از این رقم تنها 260 میلیون دلار بود. وی با اشاره به اینکه محصولات کشاورزی و صنایع غذایی 14 درصد از کل واردات کالا از کشورهای مختلف به روسیه را شامل می شود افزود: ایران می تواند با شناخت بهتر بازار های روسیه سهم قابل توجهی از این واردات را به خود اختصاص دهد. وی خاطرنشان کرد: برای شناخت بازار و فرهنگ مصرف روسیه، بایستی فعالان اقتصادی با تجربه را در پوشش هیات های تجاری به آن کشوراعزام کنیم. وی اضافه کرد:توسعه مناطق ویژه گمرکی برای ساده سازی مراحل تشریفات، برقراری پرواز مستقیم بین تهران و آستارخان، برگزاری نمایشگاه کالاهای ایرانی در روسیه و نیز کاهش تعرفه ها از راهکارهای نفوذ و پایداری کالاهای ایرانی در بازار روسیه است. وی اظهار کرد:گوجه فرنگی، انگور، خیار، زرد آلو، گیلاس ، آجیل، مرکبات پوست کنده ،ماهی، قندو شکر،درخت زنده،نهال، قهوه، چای،نان، بیسکوئیت، ویفر،کیک و شیرینی از جمله محصولات است که در بازار روسیه خریدار دارد. وی، عوارض بالای گمرکی بالا (قیمت گذاری بالای محصولات ایرانی نسبت به اقلام مشابه ترکیه) ،مشکلات واردات فراورده های دامی، سخت گیری روسیه در خصوص استاندارد ها ، عدم اعتماد مشتریان روس به شرکت های ایرانی و غیر قابل پیش بینی بودن برخی سیاست های اقتصادی ایران از جمله مهمترین چالش های ورود به بازار روسیه است.
پتانسیل بالای البرز در صادرات محصولات کشاورزی
عباسعلی عامری مهابادی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز نیز در این نشست گفت: مراکز ملی تحقیقات کشاورزی در این استان کمک فراوانی در تولید پایدار و استاندارد محصولات صادراتی را فراهم کرده است. وی با اشاره به اینکه بسیاری از محصولات استان البرز قابلیت صادرات را دارد گفت: این استان در کشور رتبه اول تولید محصول هلو و شلیل را دارد و تولید گیلاس استان نیز 15 درصد تولید این محصول در کشور را شامل می شود. وی در بخش دیگر اظهاراتش با اشاره به اینکه تولید تخم مرغ استان البرز 35 برابر میانگین کشوری است گفت:در شش ماه اول سال جاری 10 درصد از صادرات تخم مرغ کشور از این استان صورت گرفته است. در ادامه این نشست فعالان اقتصادی شرکت کننده راهکارهای مناسب توسعه تجارت با روسیه را مطرح و مورد بحث و بررسی قرار دادند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود