11 اسفند 1394
شماره خبر: 159583

استان های البرز و تهران رکوردار برخورد با پدیده زمین خواری

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

استان های البرز و تهران رکوردار برخورد با پدیده زمین خواری


رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت که بیشترین برخورد با متخلفان زمین خواری در کشور در استان های البرز و تهران بوده است.
قباد افشار افزود: بخش عمده سرریز جمعیت تهران به سمت البرز می آید که آب و هوای خوب همراه با ارزش افزوده بسیار بالا اراضی دلایل اصلی آن است. وی با اشاره به همکاری سازنده استانداری،دادگستری وسازمان جهاد کشاورزی البرز با سازمان امور اراضی کشور، اظهار داشت: بیشترین برخورد با متخلفان زمین خواری در البرز و پس از آن در استان تهران و استان های شمالی بوده است.
افشار گفت: با این اقدامات مناسب توانستیم این تخلفات را تحت کنترل قرار دهیم به طوری که با 80 درصد کاهش تخلفات در استان البرز روبرو بودیم که نشان دهنده هماهنگی خوب بین دستگاه های اجرایی است. وی در ادامه به اجرای طرح کاداستر برای زمین های کشاورزی اشاره کرد و افزود: قرار است در قالب یک برنامه سه ساله 15 میلیون هکتار از این اراضی توسط سازمان نقشه برداری عکس برداری و در قالب یک برنامه پنج ساله کل اطلاعات این اراضی شامل وضعیت آب و خاک، شرایط بهره برداری و وضعیت مالکیت آن ها مشخص شود. این مقام مسئول یادآور شد: در سال جاری حدود دو میلیون هکتار از اراضی عکس برداری و آماده شده و برای یک میلیون هکتار دیگر هم در دست تهیه اطلاعات زمینی هستیم و برای این منظور توانستیم شرکت های متنوعی در کشور را فعال کنیم که یکی از ظرفیت های جدید کشور شده است.
**استفاده از پهبادها در طرح کاداستر
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: برای اجرای هر چه بهتر طرح کاداستر در نظر داریم تا از پهبادها برای عکس برداری هوائی استفاده کنیم که بسته به شرایطی که اتفاق می افتد شرکت هایی پیشنهاد اجرای آن را داده اند ولی هنوزعملیاتی نشده است و فقط در چند نقطه کوچک محلی آن را شروع کنیم.
**70 درصد اراضی کشاورزی فاقد سند مالکیت هستند
وی همچنین به طرح سنددار کردن تمام اراضی کشاورزی با همکاری سازمان اسناد و املاک کشور، بیان داشت: در حال حاضر حدود 70 درصد زمین ها فاقد سند مالکیت هستند که بخشی دارای تداخل با اراضی ملی و دولتی هستند و بخشی نیز دارای مشکلات فنی و حقوقی هستند که کمیسیون ها و کارگروه هایی برای آن ها تشکیل شده و قوانینی برای آن ها مصوب شده است تا مشکل آن ها برطرف شود. افشار گفت: پیش بینی می کنیم تا پایان سال جاری سند مالکیت 200 هزار هکتار از اراضی صادر شود و در سال آینده نیز اقدام جدی شروع می شود تا با کمک سازمان ثبت اسناد، اطلاعات را در اختیار آن ها قرار دهیم تا اطلاعات آماده شده منجر به سند مالکیت شود.
** ایجاد 15 هزار پرونده برخورد با متخلفین اراضی کشاورزی
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: در سال جاری بیش از 15 هزار پرونده برخورد با متخلفین اراضی کشاورزی تشکیل شده که بخشی از آنها در مرحله پیشگیری برخورد شده که موفق شدیم سریع آن ها را به عرصه های کشاورزی برگردانیم. وی تاکید کرد: از کل مساحت زمین هایی که پرونده برای آن ها تشکیل شده، بیش از 80 درصد به اراضی ملی برگشته و مابقی هم در حال رسیدگی و پیگیری است.
افشار یکی از اهداف سازمان امور اراضی کشور را جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی در کشور دانست و گفت: آمارها نشان می دهد که سطح زیادی از اراضی کشاورزی سالانه تخریب می شده که خوشبختانه توانستیم آن را بسیار کاهش بدهیم. وی ادامه داد: بطوریکه در گذشته های دور سالانه بیش از 20 هزار هکتار تخریب می شد ولی در چند سال اخیر به 10 هزار هکتار کاهش یافته و حتی در دوسال اخیر با اقداماتی انجام شده به نصف کاهش یافته است. رئیس سازمان امور اراضی کشور خاطرنشان کرد: بیش از 300 گروه گشت و حفاظت را در کشور برای جلوگیری از تخلفات فعال کرده ایم و پیگیری های قضایی نیز از بیش از یکسال به کمتر از سه ماه رسیده و خیلی از برخوردها با رویکرد پیشگیری از تخلف عمل می شود که نتیجه هماهنگی با دستگاه اجرائی است . وی همچنین به راه اندازی سامانه ارتباط مردمی 131 اشاره کرد و گفت: با فعال شدن این سامانه مردم می توانند گزارش هر گونه تخلفی را ارائه کنند بطوریکه در هر هفته بیش از سه هزار گزارش مردمی را با موضوعات پیگیری و مشاوره دریافت می کنیم که نشان دهنده مردمی شدن این موضوع و اهمیت زمین های کشاورزی برای مردم است. افشار افزود: مجموع اقدامات دولت تدبیر و امید نشان می دهد با هماهنگی با دستگاه قضا، کاهش تخلفات، برخورد با زمین خواری ها و تخلفات عمده و هماهنگی های عمده انجام شده نتیجه ی تصویب ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی کشور در کارگروه فراقوه ای و مبارزه با زمین خواری است.
وی اظهار داشت: این کارگروه متشکل از نمایندگان مجلس، قوه قضائیه، دولت و دستگاه نظارتی با مسئولیت وزیر جهاد کشاورزی و دبیری سازمان امور اراضی کشور است که جلسات آن به صورت مرتب پیگیری و پرونده ها بررسی می شود که یک نظم و نظام در روند رسیدگی و برخورد با تخلفات ایجاد شده است. وی تصریح کرد: به زودی سامانه یکپارچه استعلام ها و هماهنگی تشکیل می شود که همه ی دستگاه ها در حوزه زمین هر اقدامی که می کنند به نوعی به هم اطلاع رسانی کنند و به هم همپوشانی داشته باشند تا کسی نتواند از روزنه ی بین دستگاه ها استفاده یا سوء استفاده کند. افشار گفت: تمام تخلفات ناشی از ناهماهنگی بین دستگاه ها بوده که مجموعه این ها ما را به سمت مدیریت درست زمین هدایت می کند. وی با اشاره به استفاده از توان دانشگاه ها و مراکز علمی برای جلوگیری از هرگونه تخریب زمین های کشاورزی و استفاده مناسب از این اراضی، افزود: توان علمی دانشگاه ها بخصوص پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی این دانشگاه برای ارائه برنامه مناسب می تواند به ما کمک موثری در تدوین برنامه ی واقع گرا و علمی داشته باشد. رئیس سازمان امور اراضی کشور بیان داشت: به دنبال راه اندازی تشکل های علمی برای حفاظت از زمین و اراضی کشاورزی هستیم تا به ما در تدوین آئین نامه و قوانین و مقررات کمک کنند. وی به انعقاد یک تفاهم نامه فی مابین سازمان امور اراضی با دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: با انعقاد این تفاهم نامه برای نخستین بار در کشور تدوین قوانین نظام فنی و اقتصادی اراضی با کمک دانشگاه ها انجام می شود. افشار ادامه داد: رویکرد ما رویکرد منطقی و علمی محور است که فقط با نگاه دستگاه اجرائی نباشد و نگاه آن ها می تواند برای ما اثرگذار باشد. وی اظهار داشت: دولت افزایش خوبی به اعتبارات این بخش داده و نگاه ما در این است که بتوانیم فضا را به گونه ای فراهم کنیم تا مردم خیالشان از مدیریت بر زمین توسط ما راحت باشد و جلوی سوء استفاده ها با جدیت گرفته شود. مساحت اراضی کشاورزی کشور حدود 18 میلیون هکتار است.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود