برنامه هفتم توسعه به دنبال رفع ناترازیهاست
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان البرز گفت: برنامه هفتم توسعه برنامه حل ناترازیها است و به دنبال شناسایی موضوعات خاص و مسائل مهم کشور است تا با حساسیت و با روش نقطهزنی آنها را حل کند.
توحید شیریزاد اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه کشور و به تبع آن سازمان مدیریت و برنامه ریزی در استانها وظایف متعددی دارد. در این راستا سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بر خلاف تصور عموم که این سازمان را نماینده سازمان مدیریت و بودجه کشوری میدانند، علاوه بر وظایف خود چندین دستگاه ملی را به منظور اجرای بهتر برنامهها نمایندگی میکند.وی افزود: به عبارت دیگر سازمان مدیریت و برنامه ریزی، علاوه بر برنامه و بودجه، وظایف مدیریتی دیگری نیز برعهده دارد و نماینده سازمان استخدامی، هدفمندی یارانهها، مدیریت آموزش دولتی، نقشه برداری و مرکز ملی آمار و بهره وری ستاد مرکزی در استان است.شیریزاد ادامه داد: به عبارت دیگر هر یک از معاونتهای این سازمان به نوعی تابعی از سازمانهای ملی کشور هستند. از سوی دیگر معاونت نظام فنی و اجرایی هم وظیفه نظارت بر تمام پروژههای استانی و حتی سطح ملی را به عهده داشته و به لحاظ عملکرد، اشکالات، قراردادها و مباحث مالی آنها را بررسی و نظارت کرده و درباره عملکرد آنها گزارش میدهد.
وی ادامه داد: اینکه میگوییم سازمان مدیریت و برنامه ریزی وظایف عدیدهای دارد به این دلیل است که برنامه و بودجه ریزی یک امر مستمر است. به طوری که در حال حاضر مشغول آیین نامههای برنامه هفتم توسعه در ستاد کشور هستیم و از آن طرف در مجلس بودجه سال ۱۴۰۴ مطرح و در حال بررسی است.وی بیان کرد: در عین حال چون در انتهای سال قرار داریم، مشغول تخصیص بودجههای ۱۴۰۳، بررسی هزینهها، موارد عمرانی هستیم و از طرف دیگر در مورد اینکه چه هزینههایی کسب شده و چه کاری باید انجام دهیم تا وظایف تعیین شده محقق شود، دغدغه داریم.
وی بیان کرد: علاوه بر این به دلیل اینکه در انتهای سال ۱۴۰۳هستیم، موضوع انتقال کارکنان مطرح بوده و به تازگی سرشماری کشاورزی را برگزار کردهایم. این موارد از جمله وظایف سازمان است که پایانی ندارد و مستمر است، چون در پی قوانین و پروژههای تازه تعریف شده که همواره انجام شده و در جریان است، وظایف بدیع و جدیدی برای سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان وجود دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی البرز درباره برنامه هفتم توسعه گفت: از سال ۱۳۲۷ در کشور مشغول برنامه ریزی هستیم و در این سال یک برنامه هفت ساله تصویب شد. اما تا به امروزه برنامههای دورهای زیادی تدوین شده که خوب یا بد اجرا شدهاند. اما این برنامهها مشکلاتی داشتند که معتقدم مشکل اصلی در اجرا و تحقق برنامههای توسعهای نبود حاکمیت لازم قانونی است.
شیریزاد یادآور شد: اگر ما بتوانیم در نظام اداری و در بین همه ذی نفعان از مردم عزیزمان تا بخش خصوصی و دولتی، دستگاههای اجرائی و قوا موضوع حاکمیت قانون را حل کنیم، خیلی از مسائل در کشور حل شده خواهد بود.
برنامه هفتم توسعه به دنبال رفع ناترازیهاست
وی افزود: برنامههای دورهای و توسعهای هم به تبع همین موضوع یعنی نبود حاکمیت لازم قانون همواره از مشکلاتی رنج میبردند و اینکه درصد تحقق موارد تصویب شده از برنامهها پایین بوده است، به نوعی تابع همین موضوع بوده و باعث شده نتوانیم در اجرای برنامهها موفق باشیم.رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تاکید کرد: این بدین معنی نیست که در این مسیر توفیقی حاصل نشده است بلکه آن سطح مطلوبی که انتظار داشتیم در برنامههای توسعهای پیشین و جاری اتفاق افتاده است. البته این امر فقط مختص کشور ما نیست و بسیاری از کشورهای دنیا به خاطر مسائل عدیدهای از مسائل مالی گرفته تا مسائل بینالمللی خارج از اختیارشان، معمولا در انجام و تحقق برنامهها و تکالیفی که برعهده دارند کاملا موفق نبوده و آنچه که در نتیجه عملکردشان حاصل میشود، آنچیزی نیست که به دنبال آن بودهاند.وی ادامه داد: در کشور ما هم در سالهای اخیر مخصوصا در مورد برنامههای ششم توسعه از زمان شکلگیری آن که چالشی بین مجلس و دولت شکل گرفت تا برخی پیش بینیها و برآوردهایی که بوده و بحثهای اقتصادی که حاکم شد و نیز برآوردهای مالی که میسر نشد، موجب گردید که مقداری در تحقق برنامه ششم توسعه آن طوری که باید توفیق حاصل نشود.وی مطرح کرد: بر این اساس حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد از تکالیف برنامه ششم توسعه را توانستیم محقق کنیم که در این زمینه همانطور که اشاره شد علل و عوامل مختلفی دخیل است که باید بررسی شود و سازمان آنها را بررسی کرده است. اما امیدوار هستیم برنامه هفتم توسعه علی رغم اینکه زمان تصویب و فرایند تهیه آن کمی طولانی شد، یکی از برنامههای خوب و موثری باشد که تمام اهداف آن محقق شود.وی گفت: برنامه هفتم توسعه برنامهای است که به دنبال شناسایی موضوعات خاص و مسائل مهم است تا با حساسیت و با روش نقطه زنی موضوعات مهم کشور مثل ناترازیها که عمدهترین مسائل لحاظ شده در این برنامه است را حل کند.شیریزاد خاطر نشان کرد: بنابراین اگر بخواهیم عنوانی برای برنامه هفتم توسعه انتخاب کنیم این است که برنامه هفتم توسعه برنامه حل ناترازی است. برنامه ناترازیهای صندوق بیمه، انرژی، نظام بانکی، مالیاتی و نظام پولی که به دنبال حل آنها هستیم.
منبع ایسنا