برگزاری كارگاه يكروزه تغذيه با شير مادر در البرز
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
كارگاه يكروزه تغذيه نوزاد با شيرمادر در ساعات اوليه پس از تولد، با حضور اساتيد فوق تخصصي نوزادان و جمعي از ازسوپروايزرين باليني و مسئولين شير مادر بيمارستان هاي استان البرز در سالن اجتماعات معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكي البرز برگزار شد.
براساس اين گزارش مباحث مختلفي از جمله شروع شيردهي در ساعت اوليه تولد و فوايد تغذيه با شير مادر براي نوزاد و همچنين موانع احتمالي شيردهي در ساعت اوليه مطرح و دستورالعمل هاي كشوري در خصوص تغذيه با شير مادر در اين كارگاه يكروزه ارزيابي شد و شرايط و مراقبت هاي لازم براي شيردهي موفق و همچنين مديريت دردهاي زايماني بيان شد. به گفته ي متخصصان - ساعات اوليه پس از تولد ساعات استثنايي زندگي براي نوزاد است و وقتي نوزادان سالم در تماس نزديك با مادر قرار مي گيرند،توانايي هاي قابل توجه خود را بروز مي دهندو اولين لمس ملايم دست نوزاد و يا سر او توسط مادر باعث ترشح هورمون اكسي توسين در مادر مي شود. گفتني است شروع تغذيه با شير مادر(آغوز) در ساعات اوليه پس از تولد يك مايع طلايي يا هديه زندگي براي نوزاد تلقي مي شود. آغوز يا كلستروم به عنوان اولين تغذيه نوزاد نه تنها سرشار از مواد مغذي است،بلكه حاوي مواد ايمني بخشي است كه به عنوان اولين واكسن نوزاد محسوب مي شود و او را در برابر بسياري از بيماري ها حفاظت كرده به تنظيم سيستم ايمني در حال تكامل او نيز كمك مي نمايد. آغوز حاوي فاكتور هاي رشد است كه به تكامل و عملكرد موثر روده نوزاد كمك مي كند و همچنين از ورود ميكرو ارگانيزم ها و آلرزن ها به بدن نوزاد جلوگيري مي كند. آغوز سرشار از ويتامين A است كه علاوه بر حفاظت از چشم ها به كاهش عفونت نيز كمك مي كند و همچنين عمل دفع را در نوزاد تحريك كرده و خروج موادي كه سبب زردي نوزاد مي شود را تسهيل مي كند. مقدار آغوز گرچه در ساعات اوليه پس از تولد كم است ولي مي تواند نياز نوزاد را برطرف كند و زود شروع كردن تغذيه با شير مادر سبب مي شود شير كافي براي تغذيه بعدي توليد شود.