سایت مدیریت پسماند صنعتی در البرز راهاندازی میشود
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
مدیرکل اداره حفاظت محیطزیست استان البرز از راه اندازی سایت مدیریت پسماند صنعتی در استان خبر داد.
حسین محمدی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره فیلم سبز از تاریخ ۲۴ اردیبشهت همزمان در سراسر کشور از جمله استان البرز برگزار می شود در این جشنواره بنا است ۶۰ ساعت فیلم محیط زیستی آموزنده پیرامون مسائل محیط زیست در بخش ملی و بین المللی اکران شود. وی با بیان اینکه این جشنواره به مدت هشت روز در استان البرز برگزار می شود و در سایر شهرستان های استان نیز فیلم ها به صورت فشرده در یک روز اکران می شود، افزود: امروزه محیط زیست با چالش فراوان آلودگی هوا، گردو وغبار، بیابان زایی، تخریب جنگ، مراتع و از بین رفتن گونه های جانوری و گیاهی رو به رو است که استان البرز نیز از این قاعده مستثنی نیست.
شدت تخریب خاک در ایران ۵ برابر متوسط جهانی
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به اینکه طی ۴۰ یا ۵۰ سال گذشته بیش از ۳۰ درصد مساحت جنگل های کشور تخریب شده و این روند در حال فزونی است، گفت: باید به این مطلب مهم نیز اشاره کرد که تخریب جنگل های بلوط نیز بسیار حائز اهمیت است و باید مورد بررسی جدی قرار گیرد. وی با بیان اینکه مادامی که پوشش گیاهی کشور دست خوش تغییرات است نمی توان به حفظ منابع طبیعی و منابع آبی امید داشت، گفت: سالانه ۱۳۰ هزار هکتار از مراتع کشور از دست می رود و شاهد فرسایش ۲.۵ میلیارد تنی خاک های مناسب در حوره های آب ریز هستیم.
محمدی با تاکید بر اینکه روند فرسایش خاک در سال ۵۵ به میزان یک میلیارد تن بوده اما امروزه شاهد افزایش ۲.۵ برابری این مهم در سطح کشور هستیم، اظهار کرد: شدت تخریب و از دست رفتن خاک کشور ۵ برابر متوسط جهانی است.
ایران نیمی از بنزین خاورمیانه را می سوزاند
وی با بیان اینکه به طور قطع عدم رعایت الگوی مصرف و استانداردهای موجود محیط زیست جامعه را تهدید می کند و همه روزه شاهد افزایش تولید ضایعات هستیم، گفت: به طور قطع هدر رفت منابع در تضاد با اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی است. محمدی با اشاره به اینکه در کشور ایران دو برابر میانگین جهانی آب و ۵ برابر متوسط جهانی انرژی مصرف می شود، بیان کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران به تنهایی نیمی از بنزین خاورمیانه را مصرف می کند از این رو باید جهشی جدی در تغییر رفتارها پیرو حفظ منابع طبیعی و ملی صورت گیرد. مدیرکل محیط زیست استان البرز خاطرنشان کرد: متاسفانه کمتر از ۲۰ درصد زباله های جامعه بازچرخوانی می شود و ۷۰ الی ۸۰ درصد دیگر دفع می شود که باید در این بخش نیز با برنامه ریزی دقیقی وارد عمل شد.
ضرورت اجرای آیین نامه های حذف پلاستیک
وی با بیان اینکه روزانه در سطح کشور ۶۰ هزار تن زباله تولید می شود که از این میزان ۵۰ درصد شیرآبه است، افزود: این میزان شیرآبه می تواند ۵۰ میلیارد مترکعب از اراضی را آلوده کند. وی با تاکید بر لزوم دقت در عرضه کالا و رعایت الگوی صحیح مصرف، اظهار کرد: فرهنگ سازی باید صورت گیرد، تغییر رفتار افراد نیازمند فرهنگسازی است چرا که عدم توجه به این مطلب حیاتی سبب بروز آسیب های جدی در سلامت مردم می شود. محمدی با بیان اینکه سازمان محیط زیست در تلاش است با تدوین لوایح و آئین نامه ها ابزار تشویق حذف پلاستیک در سال جاری را در دستور کار خود قرار دهد، افزود: برای تهیه یک تن کاغذ باید شاهد قطع شدن ۱۷ اصله درخت باشیم از این رو باید تغییر در بسیاری از امورات نظیر نامه نگاری کتبی به الکترونیکی را در راس امور قرار دهیم.
تولید روزانه ۱۲ تن زباله بیمارستانی در البرز
مدیرکل محیط زیست استان البرز با اشاره به اینکه تصویب استاندارد کیفیت خاک در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: زباله های الکترونیکی نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند چرا که این مواد آلودگی هایی شیمیایی فراوانی را به همراه دارند. وی با اشاره به اینکه استان البرز ظرفیت خوبی در راستای استقرار صنایع بازیافت از جمله بازیافت زباله های الکترونیکی دارد، گفت: در صورت رفع محدویت شعاع ۱۲۰ کیلومتری اقدامات موثری در این بخش صورت می پذیرد. وی با بیان اینکه سایت قشلاق طلایی در مساحتی بالغ بر ۱۲۰ کیلومتر به منظور مدیریت پسماندهای صنعتی با همکاری سازمان همیاری شهرداری های استان البرز و بخش خصوصی راه اندازی می شود، گفت: روزانه ۱۲ تن زباله درمانی و بیمارستانی در استان البرز تولید می شود.
تولید سالانه ۱۰۰ هزار تن زباله در البرز
محمدی با تاکید بر اینکه تفکیک زباله از مبدا جز اصلی ترین اقدامات ما محسوب می شود، تصریح کرد: با فرهنگسازی تلاش می شود این تفکیک زباله از مبدا صورت گیرد اما باید به این نکته نیز اشاره کرد که در حال حاضر این مهم به صورت ۱۰۰ درصدی اجرایی نشده است. وی با اشاره به شیرآبه های تولید شده در منطقه حلقه دره که سبب آلوده شدن ۱۰۰ هکتار از اراضی این منطقه شده، گفت: سالانه شاهد تولید ۱۰۰ هزار تن زباله در استان البرز هستیم. مدیرکل محیط زیست استان البرز با اشاره به اینکه برای قطع هر درخت باید در کمسیون ماده ۷ رای گرفته شود، قطع درخت در محدوده شهرها بدون رای کمسیون ماده ۷ تخلف محسوب می شود، اظهار کرد: شورای شهر کرج میزان جرائم قطع غیرقانونی درختانه را مصوب کرده است.
بررسی پرونده سربُری درختان محله جهانشهر
وی با اشاره به اتفاق اخیر در منطقه جهانشهر کرج مبنی بر قطع درختان این منطقه، گفت: پرونده این درختان در شعبه ۲۳ دادیاری در حال پیگری است اما تا کنون رای صادر نشده است. وی با بیان اینکه مجوز برای قطع این درختان به دلیل اینکه خشک شده بودند، صادر شد، افزود: مردم محلی گزارش دادند که مالک سم و موادی برای خشک شدن این درختان مورد استفاده قرار داده است به همین منظور در حال رسیدگی این موضوع هستیم. مدیرکل محیط زیست استان البرز در پایان اعلام کرد: همزمان با خشک شدن درختان، سازمان پارک ها از مالک شکایت کرده و پرونده در حال رسیدگی است.
منبع مهر