19 آذر 1395
شماره خبر: 171010

طرح جنگلانه در ارتفاعات روستای گلین رود ساوجبلاغ اجرا شد

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

طرح جنگلانه در ارتفاعات روستای گلین رود ساوجبلاغ اجرا شد


همزمان با سراسر کشور طرح اجرای جنگلانه با حضور مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان البرز ،مدیر منابع طبیعی ساوجبلاغ،سمن های مردم نهاد و تعدادی از گروه های کوه نورد در ارتفاعات روستای گلین رود شهرستان ساوجبلاغ اجرا شد.
مدیر کل منابع طبیعی البرز ترویج فرهنگ و آموزش اجرای جنگلانه را برای آحاد مردم مهم دانست و گفت: در استان البرز همزمان با سراسر کشور این طرح در ساوجبلاغ، نظرآباد،اشتهارد و کرج در حال اجراست.
حامد فرضی گفت: سمن ها امروز در بوستان تولد روستای گلین رود که از سال گذشته توسط اهالی احداث شده ‌اقدام به کشت بذر انواع گیاهان کوهستانی و بادام تلخ یا همان بادام کوهی نمودند.مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان البرز افزود: این طرح مشارکتی خودجوش و مردمی است که با توجه به خشکیدگی وسیع رویشگاه های جنگلی و مرتعی کشور ایران که بدلیل اقدامات مخرب انسانی، صنعتی، چرای دام، سرشاخه زنی، شخم زیر اشکوب، ریزگردها، تغییر اقلیم، خشکسالی، آتش سوزی وسومین سال فعالیت خود را در سطح ملی و بالطبع در استان ها واستان البرز و این بار در ساوجبلاغ برگزار می شود. فرضی اظهار کرد: برای نخستین بار این طرح در روستای گلین رود ساوجبلاغ با حضور پر رنگ دوستداران محیط زیست و منابع طبیعی بهمراه مردم ،همیاران طبیعت ،کوهنوردان که نقش ارزنده ای در حفظ و نگهداشت، این منطقه دارند برگزار شد. وی بر ضرورت تلاش برای توسعه سرانه جنگل در شهرستان و کشور تاکید کرد و گفت: در این خصوص اهتمام جدی وجود دارد و با همکاری دستگاه های دیگر و نهادهای مختلف نسبت به آن اقدام می شود. مدیر کل اداره منابع طبیعی وآبخیز داری استان البرز ‌گفت : مدت سه سال‌ است که این طرح در کشور اجرا می شود و سال گذشته 200 سمن در کشور تشکیل شده و استان البرز نیز در تشکیل سمن ها پیشتاز بوده که امیدواریم این تعداد افزایش یابد. رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوجبلاغ نیز تصریح کرد: آتش سوزی در جنگل ها و مراتع یکی از آفت های مهم در شهرستان است. سید یحیی افتخاری گفت: آتش سوزی درختان یکی از آفت های مهم شهرستان است که در باغها و مراتع رخ می دهدو باید برای کاهش این مشکلات نسبت به آگاه سازی و آموزش مردم اقدام کرد. وی گفت : با توجه به اینکه وضعیت جنگل های کشور بسیار نگران کننده و شکننده است بر این اساس برای نخستین بارطرحی با عنوان ' جنگلانه ' با همکاری استانهای کشور با هدف احیای رویشگاه های جنگلی در سراسر کشورشگل گرفت که حرکتی کاملا غیر دولتی بوده و تمام کارها با تلاش سازمان های مردم نهاد انجام می شود چرا که ادارات دولتی بضاعت لازم را برای انجام بعضی کارها را ندارد وهمکاری مردم را می طلبد. وی تاکید کرد: آموزش نقش بسزایی در حفاظت از محیط زیست و زیست بوم های آن دارد که سازمان های مردم نهاد به عنوان حلقه واسط میان مردم و دولتمردان تاثیر زیادی در شکل گیری این فرهنگ دارد. مدیرعامل تعاونی روستای گلین رود هم از کاشت بیش از 1000 اصله درخت در اسفند سال جاری در بوستان روستایی خبر داد. یزدان تواضعی گفت: امروز هم بذوری که توسط سمن ها کاشته شد توسط این تعاونی آبیاری خواهد شد تا رشد و نمو کند. وی با قدردانی از همکاری منابع طبیعی برای احیای مراتع این روستا از آمادگی تعاونی روستایی برای توسعه بوستان تولد در این روستا خبر داد. تواضعی گفت: این بوستان برای ساکنان روستا دائر شده و هر خانواده ای به محض تولد فرزندی به نام کودکشان نهالی را غرس می کنند.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود