6 اسفند 1403
شماره خبر: 320613

راز دوام و بقا دانشگاه تحول و نوآوری است

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



دکتر حسین کلانتری در چهاردهمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز راز دوام و بقا دانشگاه تحول و نوآوری است.
چهاردهمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز به ریاست دکتر حسین کلانتری خلیل آباد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج و سایر اعضاء در سالن جلسات شهید جمهور سیدابراهیم رئیسی حوزه ریاست واحد کرج برگزار گردید.به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، دکتر حسین کلانتری خلیل آباد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در این جلسه به روند سرعت تغییرات مشاغل با توجه به پیشرفت تکنولوژی و دیجیتال و پدیدار شدن فرصت های شغلی جدید اشاره و گفت: در گذشته از یک مغازه می توانستیم بیشتر اقلام و وسایل را تهیه نمائیم اما امروزه به دلیل تخصصی شدن مشاغل، جهت تهیه ی اقلام و خدمات باید به محل و مرجع خاص مراجعه نمود. مثلا برای تهیه لباس کودک به خیابان بهار، برای خرید کتاب به خیابان انقلاب، ابزار آلات و یراق به میدان حسن آباد و...
وی گفت: مشاغل جدید بر مبنای تغییر و تحولات در جامعه ی مدرن، ظهور کرده اند و دانشگاه دچار تحول اساسی شده است و نیازمند نوعی پوست اندازی و تغییرات بنیادین در بینش و نگرش همه ی آحاد جامعه است، مشاغل و فرصت های شغلی جدید در درون و بیرون دانشگاه رشد خواهند کرد و شایسته است که مبانی آموزشی، پژوهشی، تجربی و مهارتی ما نیز در دانشگاه ها به سمت و سوی انطباق با نیازهای جامعه ی صنعتی و مدرن امروز حرکت کند؛ لذا بایسته است که نگرشی فراتر از حال داشته و با دیدگاهی آینده نگرانه، به نوگرایی توجه کنیم.
کلانتری تاکید نمود: دانشگاه همواره باید در صدد تامین منافع محلی، استانی و ملی باشد، در غیر اینصورت پایدار نخواهد ماند و نقش آفرینی دانشگاه از جمله موضوعاتی است که باید جدی قلمداد گردد.
این استاد تمام دانشگاه با توجه به نقش آفرینی دانشگاه به ایجاد و توسعه دانشکده هوش مصنوعی اشاره نمود و اذعان داشت: دانشکده هوش مصنوعی واحد کرج اولین دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد اسلامی است که بایسته است اقدامات و فعالیت های این دانشکده را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم و ببینیم که چه اقدامات قابل تامل و چه تغییر و تحولی در راستای منافع دانشگاه، استان و کشور با توجه به توان و ظرفیت و پتانسیل های موجود در این دانشکده به ثمر نشسته است، زیرا راز دوام و بقای دانشگاه تحول و نوآوری است و اگر جز این باشد، هر تلاشی نافرجام خواهد بود.
این استاد تمام دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به جایگزین شدن سامانه همیار به جای سیستم اتوماسیون اداری خاطر نشان ساخت: بایسته است اقدامات و پیگیری های لازم در خصوص راه اندازی و آموزش سامانه ی جدید به همکاران در راستای ارائه خدمات مطلوب و جلوگیری از هرگونه مشکل و نارضایتی انجام گیرد.
دکتر کلانتری با تاکید بر فعال نمودن سامانه قراردادها گفت: طبق لیست اعلامی سازمان مرکزی تعداد 37 قرارداد در این سامانه ثبت گردیده و شایسته است که نسبت به ثبت قراردادهای دیگر نظیر تالیف کتاب، تولید محتوا، فناوری اطلاعات، طرح برون دانشگاهی، مراکز درمانی، حق التدریس، طبخ غذا، فعالیت های ورزشی و تربیت بدنی، کمیسیون های معاملات و ... در سامانه قراردادها اقدامات به موقع و به درستی صورت پذیرد.
سامانه ثبت املاک از دیگر موضوعات مورد اشاره در این جلسه بود که دکتر کلانتری به آن اشاره و اظهار داشت: ثبت املاک کشاورزی، دارای سند رسمی، فاقد سند رسمی، تبدیل به احسن املاک، در جریان ساخت، دارای معارض و ... از جمله مواردی است که لازم است به درستی در خصوص آن عمل گردد.
وی با اشاره به اقدامات و فعالیت های حوزه فرهنگی دانشگاه و برگزاری جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی ابراز داشت: در سال گذشته استان البرز در برگزاری این جشنواره پرفروغ ظاهر شد و کارنامه بسیار خوبی از خود بر جای گذشت. شایسته است که مسئولان در انجام کارهای فرهنگی همت و تلاش بیشتری گمارده و با تشکیل جلسات و گفتمان با مجموعه همکاران حوزه تحت تصدی با جدیت وارد عمل شوند، شخص مدیر فرهنگی باید یک بنیه فرهنگی داشته و کار فرهنگی انجام داده باشد به هر حال تلاش و فعالیت بیشتری صورت پذیرد و بررسی دقیق انجام شود و دلیل کم فروغ بودن جشنواره امسال نسبت به سال گذشته بررسی و علل موجود مورد بازبینی قرار گرفته و مشکلات، نواقص و کاستی ها ارزیابی و برطرف گردد.
کلانتری در ادامه افزود: در همین راستا جلسات شورای فرهنگی دانشگاه در زمینه ی تصمیمات فرهنگی از قبیل شورای تعامل دانشگاه با خانواده، برنامه هفته ی خانواده، رویداد دختران نقش آفرین، ایجاد سرای نو آوری زنان و... باید جدی تلقی و برنامه های متناسب حول مسائل معرفتی، فرهنگی و هنری برنامه ریزی و برگزار گردد.
این استاد تمام دانشگاه با اشاره به تفاهم نامه عملکردی دانشگاه گفت: با توجه به ارزیابی های انجام شده بر اساس 10 بسته کاری و 73 شاخص مبتنی بر شاخص های سطح اهداف و 95 سنجه، سند تحول و تعالی دانشگاه در سطح استان ها و واحد های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی استان البرزبه عنوان استان ساعی در بسته کاری افزایش بهره وری و پایداری اقتصادی برگزیده شده اما همچنان نیازمند فعالیت در برخی حوزه های دیگر هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در بخش پایانی سخنان خود به نظام نامه بازآرایی ساختار نظام دانشی دانشگاه پرداخت و اظهار داشت: با توجه به دانشکده های موضوعی ایجاد شده در حوزه مهندسی 4 دانشکده و درحوزه علوم انسانی نیز 4 دانشکده راه اندازی شده و و دو دانشکده کوانتوم و حمل و نقل نیز در حوزه مهندسی شکل گرفت و در آینده 2 دانشکده دیگر نیز در حوزه علوم انسانی به ساختار دانشگاه اضافه خواهد شد.
وی با تشریح ساختار دانشگاه افزود: دانشکده های موضوعی در ارتباط و انطباق با نیازهای جامعه تعریف شده اند و رسالت خطیر جامعه پردازی را بر عهده دارند. این دانشکده ها پژوهش های سازمانی مبتنی بر پژوهش های برون دانشگاهی و تقاضامحور را انجام داده و اعضای هیات علمی در آن علاوه بر ماموریت آموزشی خود به انجام پژوهش های فناورانه می پردازند. افزون بر آن آزمایشگاه ها، اندیشکده ها، آتلیه ها، عرصه های کاربینی، کارآموزی، مهارتی، طرح های صدرا، پویش و پایش با دانشکده های موضوعی خواهد بود.
دکتر کلانتری اضافه کرد: گروه های دانشی نیز در ساختار جدید دانشگاه نقش ارزنده ای دارند. این گروه ها همان گروهای آموزشی- پژوهشی هستند که در واحد تشکیل شده و در زمینه کاربردی کردن و روزآمدی رشته ها، کیفیت و اثربخشی، نهادینه سازی قدرت ابتکار، خلاقیت و روش حل مسئله در فرآیند آموزشی فعالیت دارند.
در این جلسه دکتر علی عسگری رئیس دانشکدگان مهندسی ساخت و فناوری های صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی نیز به تشریح نظام نامه بازآرایی ساختار دانشی دانشگاه پرداخت.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود