8 مرداد 1393
شماره خبر: 126664

عید فطر، عید بندگی و عید پاداش مومنین است

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

عید فطر، عید بندگی و عید پاداش مومنین است


عید سعید فطر، عید بندگی و عید پاداش مومنین و صالحینی است که یک ماه به دعوت حق لبیک گفتند.
عید فطر یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است که در باره آن، احادیث و روایات بی شمار وارد شده است. مسلمانان روزه دار که ماه رمضان را به روزه داری به پا داشته و از خوردن و آشامیدن و بسیاری از اعمال مباح دیگر امتناع ورزیده اند، اکنون پس ازگذشت ماه رمضان در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند می‏طلبند، اجر و پاداشی که خداوند متعال به آنان وعده داده است. اول ماه شوال را بدین سبب عید فطر خوانده‏اند که در این روز، امر امساک و صوم از خوردن و آشامیدن برداشته شده و به مومنان در این روز رخصت داده شد تا در روز افطار کنند و روزه خود را بشکنند. عارف و ارسته ملکی تبریزی درباره عید فطر آورده است: عید فطر روزی است که خداوند آن را از میان دیگر روزها برگزیده است و ویژه هدیه بخشیدن و جایزه دادن به بندگان خویش ساخته و آنان را اجازه داده است تا در این روز نزد حضرت او گرد آیند و برخوان کرم او بنشینند وادب بندگی به جای آرند، چشم امید به درگاه او دوزند و از خطاهای خویش پوزش خواهند، نیازهای خویش به نزد او آرند و آرزوهای خویش از او خواهند و نیز آنان را وعده و مژده داده است که هر نیازی به او آرند، برآورد و بیش از آنچه چشم دارند به آنان ببخشند و از مهربانی و بنده ‏نوازی، بخشایش و کارسازی در حق آنان روا دارد که گمان نیز نمی‏برند.ˈ از سخنان معصومین علیهم السلام نیز چنین مستفاد می‏شود که روز عید فطر، روز گرفتن مزد است و لذا در این روز مستحب است که انسان بسیار دعا کند و به یاد خدا باشد و روز خود را به بطالت و تنبلی نگذراند و خیر دنیا و آخرت را بطلبد.
همانطور که در قنوت نماز عید می‏خوانیم:
بارالها! به حق این روزی که آن را برای مسلمانان عید و برای محمد(ص) ذخیره و شرافت و کرامت و فضیلت قرار دادی از تو می‏خواهم که برمحمد وآل محمد درود بفرستی و مرا درهرخیری وارد کنی که محمد و آل محمد را درآن وارد کردی و از هر سوء و بدی خارج سازی که محمد و آل محمد را خارج ساختی، درود و صلوات تو بر او و آنها، خداوندا، از تو می‏طلبم آنچه بندگان شایسته‏ات از تو خواستند و به تو پناه می‏برم از آنچه بندگان خالصت ‏به تو پناه بردند.
روز عید فطر شبیه روز قیامت
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرزضمن تبریک عید سعید فطر به تمام مسلمانان جهان بخصوص مسلمانان روزه دار در این باره می گوید عید سعید فطر عید بزرگ مسلمانانی است که توفیق یک ماه اطاعت از خدا را پیدا کردند و این بندگی را وظیفه ای برای خود می دانند. حجت الاسلام والسلمین ˈسید عباس مسعودیˈ در ادامه به خطبه امیرالمومنین (ع) در یکی از اعیاد فطر اشاره کرد که در آن مؤمنان را بشارت و مبطلان را بیم داده‏اند. وی ادامه داد: مولای متقیان در این خطبه آورده اند ˈای مردم! این روز، روزی است که نیکوکاران در آن پاداش می‏گیرند و زیانکاران و تبهکاران در آن مایوس و نا امید می‏گردند و این شباهتی زیاد به روز قیامتتان دارد، پس با خارج شدن از منازل و رهسپار جایگاه نماز عید شدن، خروجتان از قبرها و رفتنتان را به سوی پروردگار به یاد آورید و با ایستادن در جایگاه نماز، ایستادن در برابر پروردگارتان را به یاد آورید.ˈ مسعودی گفت: حضرت علی (ع) در این خطبه فرموده اندˈ با بازگشت ‏به سوی منازل خود، متذکر شوید بازگشتتان را به سوی منازلتان در بهشت ‏برین؛ ای بندگان خدا، کمترین چیزی که به زنان و مردان روزه ‏دار داده می‏شود این است که فرشته ‏ای در آخرین روز ماه رمضان به آنان ندا می‏دهدˈ. وی گفت: در صحیفه سجادیه نیز دعایی از امام سجاد(ع) به مناسبت وداع ماه مبارک رمضان و استقبال عید سعید فطر وارد شده ˈپروردگارا! بر محمد و آل محمد درود فرست و مصیبت ما را در این ماه جبران کن و روز فطر را بر ما عیدی مبارک و خجسته بگردان و آن را از بهترین روزهایی قرار ده که برما گذشته است که در این روز بیشتر ما را مورد عفو قرار دهی و گناهانمان را بشوئی و خداوندا برما ببخشایی آنچه در پنهان و آشکارا گناه گردانیم …ˈ مسعودی افزود: در ادامه این دعا آمده ˈخداوندا! در این روز عید که برای مؤمنان روزعید و خوشحالی و برای مسلمانان روز اجتماع و گردهمائی قراردادی؛ از هر گناهی که مرتکب شده‏ایم و هر کار بدی که کرده‏ایم و هر نیت ناشایسته‏ای که در ضمیرمان نقش بسته است ‏به سوی تو باز می‏گردیم و توبه می‏کنیم، توبه‏ای که درآن بازگشت ‏به گناه هرگز نباشد و بازگشتی که در آن هرگز روی آوردن به معصیت نباشد. بارالها! این عید را بر تمام مؤمنان مبارک گردان و دراین روز، ما را توفیق بازگشت ‏به سویت و توبه ازگناهان عطا فرما.ˈ مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرز بیان کرد: در ماه رمضان لحظه افطار برای روزه داران شیرین و برای روزه خواران لحظه غم خوردن است، روزه داران از باب گردن نهادن به امر خداوند شادند و روزه خواران از باب اینکه نتوانستند به این توفیق دست یابند.
وی ضمن دعوت از تمامی مسلمین و روزه داران البرزی به شرکت در نماز عید سعید فطر در صبح روز سه شنبه / اول ماه شوال، گفت: با شرکت در این نماز پربرکت، شکر خداوند را برای نعمت گرفتن یک ماه روزه و بندگی به جای آورند. مسعودی اضافه کرد: بر تمامی مسلمین روزه دار واجب است تا در این روزه بخصوص قبل از اقامه نماز عید، زکات فطره خود را پرداخت کنند و در صورتیکه نماز عید را بجای نمی آورند تا قبل از اذان ظهر این زکات را پرداخت نمایند. وی به مبلغ زکات فطره اشاره کرد و گفت: از سوی مراجع زکات فطره برای کسانی که قوت قالب آنان گندم است 50 هزار ریال و برای کسانی که قوت قالب برنج دارند 150 هزار ریال تعیین شده است. وی ادامه داد: همچنین کفاره غیرعمد روزه بین 12 تا 17 هزار ریال تعیین شده است.
نماز عید سعید فطر در استان البرز همزمان با نماز پرشکوه عید در مصلی بزرگ کرج در مساجد جامع و 15 بقعه متبرکه استان البرز اقامه می شود.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود