تبدیل فرهنگ نوشتاری به فرهنگ بصری نگران کننده است
سپیدارآنلاین: گروه سیاسی
مدیرکل امور اجتماعی استانداری البرز با بیان اینکه فاصله بین انسان و کتاب ناشی از تلاش نرم دشمن است، گفت: در البرز سرانه کتابخوانی ۷۹ دقیقه و در کشور ۷۶ دقیقه است، اما این رقم در مقایسه با دیگر کشورها مناسب نیست و جای نگرانی دارد.
حمیدرضا عسگری مورودی با بیان این مطلب در همایش تکریم خادمان کتاب و کتابخوانی که با حضور مدیرکل پارلمانی و امور مجلس نهاد کتابخانههای عمومی کشور، سرپرست کتابخانههای عمومی البرز و مسئولان استانی و شهرستانی در سالن فرهنگی ورزشی میلاد شهرداری کرج برگزار شد، اظهار داشت: خادمان کتاب و کتابخوانی پایههای اصلی تحول در کشور محسوب میشوند. وی از کتاب به عنوان زیربنای تحول، تعالی، ترقی و توسعه هر جامعه نام برد و گفت: جایی که کتاب نباشد جهالت و ظلمت قد علم میکند و حادثهای مانند عاشورا که برابر تصریح زیارت اربعین امام حسین(ع)،ستیز بین عقل و جهل و مربوط به تمام اعصار است، پدید میآید.
جهالت بود که تژادی تاریخی عاشورا را رقم زد
عسگری تصریح کرد: "جهالت" تراژدی تاریخی عاشورا را خلق کرد و سبب شد پس از گذشت قرنها چشمان ما گریان باشد. وی خاطرنشان کرد: یکی از دسیسههای دشمن این است که کشور ما را با چنین پیشینه تاریخی فاخر و قابل مباهات به انسانهای بصری تبدیل کند و تمایلات و گرایشات نوشتاری را از ما بگیرد که این امر سبب فاصله جدی ما با کتاب شده است. مدیر کل اجتماعی فرهنگی استانداری البرز گفت: اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی در رویکردی معرفتی محقق خواهد شد که اساس آن کتاب و کتابخوانی است. وی تصریح کرد؛ به هر میزان که دایره معرفتی یعنی فکر و اندیشه گسترده شد، نگاه منفعتی که آفت بزرگی برای نظام اجتماعی است، به حاشیه خواهد رفت. عسگری مورودی افزود: در گذشته حتی قهوه خانه ها گونه هایی از محافل ادبی بود و شاهنامه خوانی که روح فتوت و جوانمردی را به جامعه تزریق می کرد، رونق داشت. وی تصریح کرد: در جامعه ای که تعداد کباب خانه هایش بیش از کتاب خانه هایش باشد، جامعه ای آسیب پذیر خواهد بود و نظام سلطه به راحتی می تواند به این جامعه ضربه بزند.
در تألیف کتاب باید از حجم گرایی به سمت محتواگرایی حرکت کرد
مدیر کل اجتماعی استانداری البرز خاطرنشان کرد: زندگی فست فودی، الزامات و اقتضائات خود را در گستره ای بسیار فراگیر به جامعه تحمیل کرده و مناسبات اجتماعی نیز به شدت متأثر از این پدیده است، بنابراین در تولید و تألیف کتاب می بایست از حجم گرایی به سمت محتواگرایی حرکت کرده و می بایست از چاپ کتاب های قطور پرهیز و کتب کم حجم اما پربار به جامعه عرضه کنیم. وی افزود: جوانان مأنوس با کتاب، پایه های شکل گیری انقلاب اسلامی محسوب می شوند و همین قشر نیز در جریان دفاع مقدس کشور را از خطری گسترده و جدی رهانیدند.
فاصله بین انسان و کتاب ترفندنرم و زیرکانه دشمن
مدیرکل امور اجتماعی استانداری البرز بیان کرد: تلاش نرم دشمن که بسیار زیرکانه اتفاق میافتد، فاصله بین انسان و کتاب است. وی همچنین با بیان اینکه سرانه کتابخوانی در البرز نسبت به سرانه کشوری خوب است، خاطرنشان کرد: در البرز سرانه کتابخوانی 79 دقیقه و در کشور 76 دقیقه است، اما این رقم در مقایسه با دیگر کشورها مناسب نیست و جای نگرانی دارد. عسگری مورودی افزود: در آمریکا دیوان مولانا پرفروشترین کتاب است، چراکه به اظهار خودشان، آنان را از بنبست و افسون زندگی صنعتی رها میکند، اما در کشور ایران چقدر با این کتاب آشنا هستیم و مطالعه میکنیم؟! مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز با برشمردن ویژگی ارزش های فرهنگی در دین اسلام، تصریح کرد: یکی از افتخارات اسلام این است که فرهنگ گفتاری را با اقرأ و دستور به خواندن که در قرآن آمده است، به فرهنگ نوشتاری ارتقا و اعتلا بخشید.
کتاب زمینه ساز بازگشت آدمی به اصل خویشتن و انسانیت است
وی در پایان اضافه کرد: اسلام نخستین مکتبی است که ما را به خواندن توصیه کرده و واژه کتاب در اَشکال مختلف بیش از 250 بار در قرآن کریم تکرار و به این موضوع تاکید شده است و پایهای برای بازگشت به اصل انسان محسوب میشود.