فشار مالیاتی در غیاب زیرساختهای صنعتی، کمر تولید را خم کرده است
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی البرز، در برنامه رادیویی «رهیافت» از شبکه استانی البرز با انتقاد از شرایط فعلی اقتصادی اظهار کرد: فشار مالیاتی در غیاب زیرساختهای صنعتی، کمر تولید را خم کرده و این فشار در شرایط بحرانی امروز تولید، ناعادلانه و بازدارنده است.
وی با اشاره به اهمیت نقش مالیات در ساختار اقتصادی کشور تصریح کرد: بخش خصوصی هرگز با اصل پرداخت مالیات مخالفتی نداشته و ندارد، اما شیوه دریافت مالیات و نحوه هزینهکرد آن از دغدغههای جدی فعالان اقتصادی است.رضویتقوی با ذکر مثال از کشورهای توسعهیافتهای نظیر آلمان گفت: در این کشورها، دولتها بخش عمده درآمد خود را از محل مالیات تأمین میکنند اما در مقابل، خدمات زیرساختی مناسبی نیز ارائه میشود. در حالی که در کشور ما با وجود پرداخت مالیات، تولیدکنندگان همچنان با کمبود شدید زیرساختهایی مانند برق، گاز، آب، فاضلاب و جاده در شهرکهای صنعتی مواجه هستند.وی با تاکید بر اینکه پرداخت مالیات باید منجر به بهبود شرایط تولید شود، افزود: اگر زیرساختهای لازم در حوزه صنعت فراهم شود، تولیدکننده با آرامش و اعتماد بیشتری فعالیت خواهد کرد. اما امروز صنعتگران با فقدان زیرساختهایی همچون آب، برق و گاز مواجهاند؛ در حالی که موظف به پرداخت مالیاتی هستند که هیچ بازگشت مستقیمی برای آنها ندارد.
نبود عدالت مالیاتی و فرصتهای از دسترفته صادراتی
رضویتقوی با انتقاد از رویکرد سلیقهای در تعیین مالیات بیان کرد: مشکلاتی نظیر قطع مکرر برق، هزینههای سنگین تأمین آب و افزایش چند برابری قیمت گازوئیل، مستقیماً بر قیمت تمامشده تولید اثر میگذارد. با این حال، نظام مالیاتی کشور این فشارهای اقتصادی را نادیده میگیرد. بدتر از آن، مبنای محاسبه مالیات صرفاً براساس عملکرد مالی سال گذشته مؤدیان است، بدون آنکه به کاهش تولید یا زیانده بودن شرکتها توجه شود.رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی البرز همچنین با اشاره به نقش فعال بخش خصوصی در توسعه اقتصادی گفت: با وجود همه موانع، اتاق بازرگانی البرز طی سه تا چهار سال اخیر تمرکز ویژهای بر صادرات کالا و محصولات ایرانی، از جمله ورود به بازار محصولات حلال، داشته است. با اینکه کشور ما سهم اندکی در این بازار جهانی دارد، اما ظرفیتهای گستردهای در اختیار داریم. به همین منظور، همایش توسعه صنعت حلال در بازارهای جهانی اخیراً برگزار شد که با استقبال خوبی همراه بود و نشاندهنده ظرفیتهای مغفول مانده این حوزه است.وی همچنین خواستار اجرای کامل قانون بهبود مستمر فضای کسبوکار شد و افزود: طبق این قانون، دستگاههای دولتی موظفند بدون حضور نمایندگان بخش خصوصی، هیچ تصمیم اقتصادی کلانی اتخاذ نکنند. اما متأسفانه این قانون اغلب نادیده گرفته میشود.رضویتقوی در ادامه پیشنهاد تشکیل کارگروهی مشترک میان صنعتگران و سازمان امور مالیاتی را مطرح کرد تا در آن، مشکلات و پروندههای مالیاتی به صورت دقیق و منصفانه بررسی شود.وی در جمعبندی سخنان خود عنوان کرد: ما به دنبال شفافیت، عدالت مالیاتی و حمایت واقعی از تولید هستیم. اگر صنعتگر را زیر بار مالیات دفن کنیم، نه تنها اشتغال حفظ نخواهد شد، بلکه همین افراد به باری بر دوش دولت تبدیل خواهند شد.