14 تیر 1394
شماره خبر: 145097

خانه مطبوعات استان البرز بیانیه ای صادر کرد

سپیدار‌آنلاین: گروه فرهنگی

خانه مطبوعات استان البرز بیانیه ای صادر کرد


خانه مطبوعات استان البرز به مناسبت روز قلم بیانیه ای صادر کرد متن بیانیه به شرح زیر می باشد:
«سوگند به قلم وآنچه می نویسد»
الّــــــذِینَ یُبَلِّغُـــونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَ یَخْشَوْنَــــهُ وَ لَا یَخْشَوْنَ أَحَـــــدًا إِلَّا اللَّهَ وَ کَفَى بِاللَّهِ حَسِیــبًا
از روزی که قلم واسطه آسمان و زمین گردید اندیشه و سعادت با قلم پیمانی بستند که هیچگاه گسستنی نخواهد بود؛ لذا اهل قلم و مسولین رسالت سنگینی را بردوش دارند تا جایگاه فاخر قلم حفظ شود.
درتقویم رسمی روز 14 تیر به عنوان «روزقلم» نامگذاری گردیده است بی شک، قلم و اهل قلم دارای جایگاه حساس وارزشمندی است؛ تا آنجاکه قلم ارزشی به اندازه منزلت انسان دارد و خداوند رحمان و رحیم درمعجزه مکتوب خود ، به آن قسم یاد می کند.
امروزه مطبوعات و رسانه ها بعنوان رکن چهارم دموکراسی نقش بی بدیلی را درتعالی و پیشرفت درشئون مختلف جامعه ایفا می کنند و در قاموس تلاشگران این عرصه،چیزی جز خدمت بی منت به یکایک افراد جامعه نیست.
جایگاه ویژه این قشر دلسوز که درکلام حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری همواره مورد تاکید و احترام بوده، برای مردم ایران اسلامی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد و یقینا تقویت رسانه ها و فعالان این عرصه ازسوی مردم و مسئولان گامی بلند درجهت اعتلای همه جانبه ایران اسلامی خواهد بود.
دراین میان ، استان البرز بعنوان جوانترین استان کشور با چالشهایی درحوزه رسانه مواجه می باشد که اگر همگامی، تعامل و یاری مردم شریف استان و مسئولان ساعی آن قرین فعالیتهای اهالی رسانه نباشد، نیل به اهداف غایی تشکیل این استان با دشواری توامان خواهد شد.
اخیرا از آنچه که درفضای رسانه ای استان بوقوع پیوسته، این ذهنیت ناصواب را در اذهان متبادر می سازد که برخی بدنبال تحدید حوزه فعالیت تلاشگران عرصه اطلاع رسانی می باشند و نقد از برخی عملکردها باید به سوی خاموشی هدایت شود که این امر نه تنها در راستای کاهش سطح اثرگذاری رسانه ها، بلکه مخالف نص صریح قانون اساسی جمهوری سلامی ایران می باشد.(ماده 24)
کارکرد رسانه ها در نگاه مقام معظم رهبری تا جایی است که معظم له فرمودند: من مطبوعات را يك پديده ‏ضروري ولازم و اجتناب ‏ناپذير براي جامعه‏ خودمان و هرجامعه‏ای مي دانم. بنده براي مطبوعات سه وظيفه قائلم: ۱- نقد و نظارت. ۲- اطلاع رساني صادقانه و شفاف. ۳- طرح وتبادل آراء و افكاردرجامعه.»
یقینا مسئولان محترم استان نیز به این امر وقوف کامل دارندکه نقد، همواره بعنوان یاریگر آنان بوده و در راستای بهبود سطح خدمت رسانی به مردم صورت می گیرد و بطور طبیعی در فضای نقد و نقادی امکان جلب رضایت همگان وجود نخواهد داشت و بدیهی است که کدورتهای احتمالی نیز متعاقب هر نقدی شکل بگیرد.
اما قطعا قانون، مردم و مسئولان محترم تصدیق می کنند که شکایت و پیگرد قضایی، راهکار جبران هر نارضایتی وکدورتی نبوده و نیست و این مجال قانونی می تواند بعنوان آخرین راهکار در راستای استیفای حقوق تضییع شده درمقابل رسانه ها بکارگرفته شود، همانطورکه درماده 23 قانون مطبوعات نیز، شکایت بعنوان آخرین راهکار درنظرگرفته شده است.
همچنین بازخوانی کارنامه رسانه ‌این نظام اسلامی می‌تواند نقاط عطف حضور خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای در خنثی‌سازی سناریوهای دشمن در راستای سیاه ‌نمایی، دروغ پردازی، شبهه افکنی و تلاش برای خاموش ساختن طنین گفتمان انقلاب اسلامی وصدای ملت ایران را آشکارکند؛ ازاین رو انتظارمی رود:
1.با توجه به اصل 24 قانون اساسی جمهوری اسلامی و فصول دوم و سوم و مواد 2 ، 3 ، 4 و 5 قانون مطبوعات جمهوری اسلامی ایران و همچنین بانزدیک بودن روزخبرنگار، مسئولان محترم استان با سعه صدر توام با رافت و مهربانی، زمینه را برای رشد و ارتقاء سطح کمی وکیفی رسانه ها مهیا نموده وقشر فرهیخته رسانه ای استان که هدفی جز اطلاع رسانی در راستای اصلاح امور و افزایش امید دربین مردم شریف ندارند را با پرونده های متعدد قضایی مواجه نکنند.
2.ازسوی دیگر با توجه به فصل چهارم قانون مطبوعات و مواد 6 و 7 و تباصر آن، ضروری است تا همکاران ساعی و پرتلاش رسانه ای (که باکمترین امکانات ممکن، دشواریهای شغلی و... درجهت آگاه سازی وخدمت بی منت به شهروندان گام برمی دارند)، ضمن رعایت اصول قانون مطبوعات و التزام و پایبندی به اخلاق رسانهای، امکان شکایت و اعتراض برخی افراد را که در معرض نقد رسانه ها قرارمی گیرند را ازآنها سلب کنند.
در این میان رسانه ها که همواره نقش بازوی فرهنگی و اطلاع رسانی سیستم قضایی را به خوبی ایفا نموده اند این انتظار بجا از یکسو وجود دارد که شیوه مواجهه دستگاه قضایی با آنان در فضایی محترمانه و متناسب با شخصیت اجتماعی این قشر شریف باشد و از سوی دیگر بعنوان ملجاء دادخواهی و رسیدگی به شکایات، براساس اصل 168 قانون اساسی و مواد 30 و 34 قانون مطبوعات جمهوری اسلامی ضمن تسریع در شکل گیری هیات منصفه مطبوعات، نقش تعیین کننده ای در مناقشات احتمالی میان مسئولان و اهالی رسانه را ایفا کند که این نقش اثرگذارکمک شایانی در ایجاد فضای باز نقد سازنده خواهد داشت.
از این رو ضمن دعوت مجدد از مسئولان محترم در افزایش آستانه نقد پذیری، حمایت خود را از مسئولان خدومی که در راستای رفع مشکلات عدیده خبرنگاران وایجاد بسترهای اطلاع رسانی گام بر
می دارند اعلام می داریم. باشدکه درفضای تعامل سازنده میان مردم،رسانه ها و مسئولان شاهد تحقق اهداف عالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشیم.
خانه مطبوعات استان البرز

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود