27 اردیبهشت 1395
شماره خبر: 163103

بازار صنعت ساختمان در کرج از سکه افتاده است

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

بازار صنعت ساختمان در کرج از سکه افتاده است


صنعت ساختمان كه حدود ۱۰۰ صنعت به آن وابسته است، مي‌تواند به عنوان راهی برای توسعه اقتصادی و زیربنایی کلانشهرها مورد توجه قرار گيرد ولی بررسی آمار پروانه های ساختمانی صادر شده از ابتدای سال تا کنون نشان می‌دهد که این صنعت در کرج به نسبت مدت مشابه سال قبل با رکود جدی ای مواجه است.
بدون شک ادامه این رکود آسیب‌های جدی ای به بدنه مدیریت شهری کرج وارد می‌کند؛ چراکه بخش مهمی از درآمد شهرداری‌ها از صدور پروانه‌های ساختمانی تامین می‌شود.
بازار مسکن آینده روشنی ندارد ر
ضا عباسپور،کارشناس املاک در این خصوصاگفت: متاسفانه طی سه سال اخیر صنعت ساختمان با رکود شدیدی مواجه شده که همین امر خریدو فروش‌ها را نیز تحت تاثیر قرار داده است. وی افزود: بدون شک تا زمانی که وضعیت ساخت واحدهای مسکونی در رکود باشد نمی‌توان آینده روشنی برای بازار مسکن متصور شد . عباسپور خاطرنشان کرد: درشرایط فعلی سازندگان مسکن ترجیح می‌دهند به جای این که پول خود را برای ساخت واحدهای مسکونی که معلوم نیست کی به فروش برسد هزینه کنندسرمایه خود را یا دربانک بگذارند و از سود منطقی آن استفاده کنند. این مشاور املاک توضیح داد: بعضی از این افراد نیز سرمایه خود را در پروژه‌های که از بازدهی کوتاه مدت آنها اطمینان دارند هزینه می‌کنند. عباسپور یادآورشد: درحال حاضر فقط بازار فروش مسکن خراب نیست بلکه وضعیت خرید نیز چندان تعریفی ندارد. وی اظهار کرد: درشرایط فعلی دفاتر مشاورین املاک پرشده از مشخصات خانه‌هایی که ماه‌هاست برای فروش گذاشته شده‌اند. وی توضیح داد: هرچند عهده‌ای به بهبود شرایط موجود امیدوارند ولی به نظر می‌رسد وضعیت رکودصنعت ساختمان تا اخر سال ادامه داشته باشد.
سازندگان زیر بارگران شدن مصالح ساختمانی نمی‌روند
عباسپور ادامه داد: طی هفته‌های گذشته شاهد گران شدن برخی مصالح ساختمانی بوده‌ایم که این امر به تشدید شرایط بحرانی صنعت ساختمان منجر شده است. وی اضافه کرد: چگونه می‌توان از سازنده‌ای که به فروش واحدهای مسکونی که ساخته امید ندارد انتظار داشت که برای خرید مصالح جدید 10 تا 15 درصد بیشتر هزینه پرداخت کند؟ این کارشناس مسکن افزود: درحال حاضر بسیاری از پروژه‌های ساخت و ساز متوقف شده‌اند تا تکلیف گران شدن مصالح ساختمانی مشخص شود. وی گفت: رکود صنعت ساختمان به ضرر مردم تمام می‌شود؛ چراکه این امر درسال‌های آینده منجر به کم شدن تعداد واحدهای مسکونی و درنتیجه گران‌تر شدن قیمت آنها بشود.
مردم به نتایج برجام امید بسته‌اند
سعید فیروزگاه، رئیس کمیسیون عمرانی شورای شهر کرج نیز با پیش بینی وضعیت صنعت ساختمان در سال جاری گفت: مردم درحال حاضر منتظر هستند تا نتایج ملموس توافقات برجام را دروضعیت اقتصادی کشور مشاهده کنند . وی افزود: بدون شک با آزاد سازی پول‌های بلوکه شده ایران وضعیت اقتصادی کشور به طور کلی دگرگون شده و مردم کمترنسبت به انجام کارهای سخت و یدی رغبت نشان می‌دهند.
فیروزگاه خاطرنشان کرد: اگر وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد مردم ترجیح می‌دهند به جای سرمایه گذاری در بخش ساختمان درسایرحوزه‌ها سرمایه گذاری کرده و سود مناسبی به جیب بزنند . وی اضافه کرد: درشرایط فعلی به نظر می‌رسد صنعت ساختمان درسال 95 با رکود شدیدی مواجه شود. این مسئول گفت:تاکنون چند جلسه با هدف پیشگیری از رکود صنعت ساختمان درکرج برگزار شده که دراین جلسات سازندگان، اساتید دانشگاه و نمایندگانی از سازمان نظام مهندسی حضور داشتند. عضو شورای شهر کرج یادآورشد: دراین جلسات چالش‌ها و موانع رونق صنعت ساختمان سازی در کرج بررسی و راه کارهایی برای رفع این موانع پیشنهاد داده شد. وی ادامه داد: البته دراین جلسات افرادی معتقد بودند که صنعت ساختمان درسال جاری با رکود مواجه نمی‌شود ومسیر سال‌های قبل خود را ادامه می‌دهد ولی شواهد نشان می‌دهد که تصور آنها درست نیست. فیروزگاه افزود: از ابتدای سال تاکنون آمار مراجعه متقاضیان به شهرداری‌های کرج جهت اخذ پروانه ساخت با افت شدیدی مواجه بوده و این نشان می‌دهد پیش بینی‌ها درخصوص رکود صنعت ساختمان درست بوده است. وی توضیح داد: سازندگان ساختمان معمولا تا اواخر فروردین درخواست خود را جهت اخذ پروانه ارائه می‌دهند ولی امسال تعداد این درخواست‌ها به شدت کاهش داشته است.
درآمد 70 میلیاردی شهرداری از صدور پروانه ساخت در سال 94
رئیس کمیسیون عمرانی شورای شهر کرج با رد موضوع رکود صنعت ساختمان در سال گذشته گفت:در سال 94 درآمد شهرداری کرج ازصدور مجوز ساخت 70 میلیارد تومان بیشتر از سال 93 بود که این نشان می‌دهد طی این مدت صنعت ساختمان سازی در کرج با رکود مواجه نبوده است. عضو شورای شهر کرج ادامه داد: برخی تصور می‌کنند افزایش 70 میلیاردی درآمد شهرداری از صدور پروانه‌های ساخت به افزایش قیمت تراکم و جریمه‌های ماده 100 باز می‌گردد ولی این درست نیست چون درسالی که گذشت حتی یک ریال افزایش عوارض و قیمت پروانه ساخت نداشته‌ایم .
رکود صنعت ساختمان کاهش درآمد شهرداری را درپی دارد
این مسئول در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به نتایج رکود ساختمان سازی در کرج گفت: اگر روند رکودی درصنعت ساختمان به همین منوال ادامه داشته باشد شهرداری درتامین بخشی از درآمدهای خود با مشکل مواجه می‌شود. فیروزگاه تصریح کرد: بخش مهمی از درآمد شهرداری به دریافت عوارض، جریمه‌های کمیسیون ماده صد و صدور پروانه ساخت بستگی دارد و اگر رکود ساختمان سازی به همین منوال ادامه داشته باشد شهرداری با چالشی اساسی برای تامین هزینه‌های خود مواجه می‌شود. وی افزود: بدون شک اگر شهرداری درآمد مناسبی نداشته باشد از یک سود در تکمیل پروژه‌های دردست اجرا به مشکل برمی‌خورد و ازسوی دیگر از آغاز طرح‌های جدید نیز باز می‌ماند.
مردم نسبت به جریمه‌های کمیسیون ماده 100 اعتراض دارند
وی دربخش دیگری از صحبت‌های خود با ایراد به نحوه دریافت جریمه ماده صد توسط شهرداری اضافه کرد: بسیاری ازشهروندان نسبت به چگونگی محاسبه شهرداری در خصوص دریافت جریمه ماده صد اعتراض دارند و روند موجود را عادلانه نمی‌دانند. عضو شورای شهر کرج خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل باید جلسات وحدت رویه درخصوص چگونگی دریافت جریمه برگزار شود تا این روند در مناطق مختلف شهر به تعادلی قابل قبول برسد. وی توضیح داد: باید پذیرفت کسی که به ساختمان‌سازی به دید تجاری نگاه نمی‌کند و برای این که فرزندانش درآینده صاحب خانه باشند، منزل ویلایی خود را تخریب و ساختمانی دو یا سه طبقه می‌سازد با فردی که در طول سال 20 پروژه ساختمان سازی را به سرانجام می‌رساند متفاوت است . فیروزگاه ادامه داد: شهرداری باید نسبت به دریافت جریمه از شهروندان عادی و کسانی که به ساختمان سازی به شکل شغل و منبع درآمد نگاه می‌کنند، متفاوت نگاه کند. وی اضافه کرد: تا زمانی درکمیسیون ماده صد بین پرونده‌های سازندگان و مردم عادی تفاوتی نباشد این مشکل برطرف نخواهد شد.
ازطرح‌های تشویقی شهرداری کرج چه میدانید؟
فیروزگاه دربخش دیگری از صحبت‌های خود به طرح‌های تشویقی شهرداری کرج برای پرداخت عوارض اشاره کرد و گفت: کسانی که اقدام به پرداخت کل جریمه کمیسیون ماده صد کنند شامل 23 درصد تخفیف از مبلغ کل جریمه می‌شوند. وی یادآورشد : علاوه براین شهرداری 80 درصد از مبلغ مورد نیاز برای صدور پروانه ساخت درمناطقی که جزء بافت فرسوده شهر محسوب می‌شوند را از سازندگان دریافت نمی‌کند. رئیس کمیسیون عمرانی شورای شهر افزود:درکنار این موارد، شهرداری شهروندانی که به شهرداری بدهکار هستند را به بانک‌های عامل معرفی می‌کند. وی در پایان گفت: بانک‌ها بدهی شهروندان را به طور کامل به شهرداری پرداخت و پس از آن مبلغ بدهی را بدون یک ریال سود طی اقساط 24 ماهه از شهروندان دریافت می‌کنند.

منبع ایسنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود