21 تیر 1394
شماره خبر: 145417

ارتقای «فرهنگ شهروندی» موجب کاهش هزینه ها و تحقق شهر الکترونیک می شود

سپیدار‌آنلاین: گروه شهری

ارتقای «فرهنگ شهروندی» موجب کاهش هزینه ها و تحقق شهر الکترونیک می شود


شهردار کرج با بیان اینکه ارتقای «فرهنگ شهروندی» به کاهش هزینه های جاری و اداره کارآمدتر شهرها کمک می کند، اظهار داشت: همچنین با داشتن شهروندانی آگاه و مشارکت جو، روند انتقال برخی خدمات شهرداریها به فضای مجازی و تحقق شهرداری الکترونیک بستر مناسب تری پیدا می کند.
علی ترکاشوند با اشاره به پیچیدگی های زندگی شهری بویژه در کلانشهرها، بر ضرورت هدفگذاری و برنامه ریزی های فرهنگی و اجتماعی در عرصه های مختلف تاکید کرد و افزود: انتفاع جامعه بدون برنامه ریزی و جهت گیری علمی میسر نمی شود؛ این برنامه ریزی باید قادر باشد در همه عرصه های شهری نفوذ کند و موجب پایداری اقدامات پیش بینی شده باشد. این مسئول ارشد شهری، اجرای اقدامات فرهنگی را به عنوان یكی از كارآمدترین ساز و كارهای مدیریت شهری به منظور رسیدن به مناسبات اجتماعی مطلوب معرفی کرد و ادامه داد: بر این اساس باید از همه فرصت های موجود با هدف ارتقاء فرهنگ شهروندی بهره برد؛ این برنامه ها باید مبنای علمی داشته باشند. ترکاشوند، عنوان کرد: کامیابی در مسیر ارتقاء فرهنگی که با اجرای طرح ها و برنامه های ذیربط ممکن می شود، علاوه بر رونق و توسعه فرهنگ شهروندی موجب كاهش هزینه های وارده بر شهر نیز می شود. وی، توجه و برنامه ریزی برای ارتقای فرهنگ شهرنشینی در بین شهروندان را مهم ارزیابی کرد و بیان داشت: آموزش و توانمندی سازی شهروندان برای ارتقای سطح دانش، تقویت مهارت ها، كسب عادت های صحیح زندگی اجتماعی و بروز رفتارهای مطلوب شهروندی از جمله این آیتم ها می باشد. شهردار کرج با عنوان این موضوع که توسعه فرهنگ شهروندی ابزاری برای رسیدن به توسعه پایدار فرهنگی است، بر ضرورت دستیابی به این مهم از طریق تفکر و برنامه ریزی تاکید کرد.
وی، نقش مجموعه مدیریت شهری کرج در رسیدن به ساز و کارهای توسعه فرهنگ شهروندی را یادآور شد وافزود: این مجموعه های مردمی در کنار متولیان فرهنگی اقدام به اجرای برنامه های فرهنگی به ویژه توسعه فرهنگ شهروندی می کنند. مدیریت شهری می تواند در تحقق توسعه پایدار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقش مثبتی ایفا کند، این مهم در حالی محقق می شود که برنامه ریزی های فرهنگی به نحو موثری تدوین و در سطح گسترده ای اجرایی شود. ترکاشوند با عنوان اینکه شهرداری ها به عنوان مهمترین دستگاه اجرایی و خدماتی شهر می تواند در فرایند توسعه فرهنگی ایفای نقش کنند، گفت: انجام این مهم با هدف بهبود مناسبات اجتماعی شهروندان انجام می شود. از نظر فرهنگی شهر خوب و مطلوب علاوه بر مدیریت شهری كارآمد به شهروندانی آگاه و آشنا به حقوق وظایف شهروندی نیاز دارد؛ بر این اساس لازم است، مدیریت شهری برای آگاه سازی عمومی مردم تلاش کند. ترکاشوند در پایان افزود: از اقدامات سازنده در این راستا ایجاد و ارتقای فرهنگ شهر نشینی، گسترش شهروند مداری و آموزش شهروندان در زمینه های مختلف با محور افزایش كاركرد و فعالیت فرهنگی است.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود