جنبه های اسلامی و انقلابی در برنامه های فرهنگی شهر پررنگ تر شود
سپیدارآنلاین: گروه شهری
عضو شورای اسلامی شهر کرج اظهار داشت: برنامه های فرهنگی عمدتا باید به دو حوزه اسلامی و انقلابی محدود باشند؛ چرا که با افزایش فرهنگ دینی می توان از بسیاری ناهنجاری های اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی در جامعه جلوگیری کرد.
مصطفی سعیدی در چهلمین جلسه کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر با اعلام این مطلب اذعان داشت: تقویت این محورها نیز با گسترش و ارتقای دو حوزه یعنی آشناسازی شهروندان با قرآن و اهل بیت (ع) محقق می شود. وی در تشریح شیوه اثرگذاری این اقدامات در جامعه، گفت: برای نمونه کاهش طلاق تا حد زیادی با افزایش آگاهی های دینی زوجین و آشنا کردن آنان با اخلاق و اصول اسلامی میسر خواهد شد. عضو شورای شهر کرج از دیگر زیرشاخه های مهم در برنامه های فرهنگی شهری را آموزش فرهنگ شهروندی و ارتقای آن ذکر کرد که ضروری است بخشی از اعتبارات در این حوزه هزینه شود. از این طریق باید شاخص هایی چون تفکیک زباله، کاهش تولید زباله و افزایش کیفیت نگهداری از فضای سبز را به رقم مناسب رساند. سعیدی خاطرنشان کرد: طبق اصول در نظر گرفته شده در سیاست های کلی نظام، 20 درصد از بودجه فرهنگی هر دستگاه باید در موضوعات مرتبط با ایثار و شهادت هزینه شود که ضروری است شورای اسلامی شهر در این زمینه پیگیری های لازم را برای لحاظ این گزینه در برنامه های شهرداری صورت دهد.
خروجی های فرهنگی شهر تحت تاثیر عملکرد 36 دستگاه
غفور قاسمپور دیگر عضو شورای شهر نیز در ارتباط با برنامه فرهنگی شهرداری کرج گفت: متاسفانه نگاه غالب به شهرداری در نظر دیگر دستگاه ها نگاهی قلک گونه است و در حالی که شهرداری در بیشتر برنامه های فرهنگی شهر ایفای نقش می کند اما خروجی کار به نام دیگر دستگاه ها ثبت می شود. وی با بیان اینکه 36 دستگاه تصمیم گیر در عرصه فرهنگ شهر کرج وجود دارند، خاطرنشان کرد: با این شرایط شهرداری تنها در اجرای برنامه ها صاحب نقش نیست و عمده تصمیمات از سوی دیگر دستگاه ها گرفته می شود. قاسمپور اذعان داشت: در واقع مدیریت شهری بیشتر مسئولیت تامین هزینه ها را به عهده دارد و در چنین شرایطی انتظار برداشت مطلوب و اجرای برنامه هایی که شهرداری مد نظر دارد، بسیار دشوار است.
از اطلاع رسانی اقدامات فرهنگی غافل نمانیم
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی نیز در این جلسه بر ضرورت اطلاع رسانی منسجم و گسترده برای عملیات فرهنگی و فعالیت هایی که از سوی مدیریت شهری در این شهر صورت می گیرد تاکید کرد.
فاطمه اسکندری تصریح کرد: تا زمانی که شهروندان در جریان اقدامات و تلاش های مدیریت شهری در حوزه فرهنگ قرار نگیرند، نمی توان میزان اثرگذاری و رضایت شهروندی را در این بخش مورد بررسی و رصد قرار داد. وی از دیگر آسیب های عرصه فرهنگ در حوزه مدیریت شهری را اندک بودن جامعه هدف در طرح های به اجرا در آمده ارزیابی کرد و اذعان داشت: کم بودن مخاطبان برنامه ها سبب عدم دریافت خروجی مناسب، به رغم هزینه کرد بالا در این طرح ها می شود که این امر با ذات و جایگاه فرهنگ همسو و هماهنگ نیست. لازم به ذکر است در پایان این جلسه، اعضای کمیسیون با هزینه کرد اعتبار هفت میلیارد و 400 میلیون تومانی توسط معاونت فرهنگی منطبق بر برنامه ارائه شده، موافقت کردند.