15 شهریور 1393
شماره خبر: 128735

مزایا و معایب میوه‌ی آووکادو

سپیدار‌آنلاین: گروه جالب و خواندنی

مزایا و معایب میوه‌ی آووکادو


آووکادو یک میوه‌ی سبز یا سیاه رنگ است که بر روی درختانی همیشه سبز، در آب و هوای گرم می‌روید. آووکادو دارای روغنی سالم برای قلب، و همه کاره است و می‌توان از آن در انواع بسیاری از دستورات غذایی استفاده کرد.
همچنین شامل بسیاری مواد مغذی دیگر نیز هست که همگی برای سلامتی مفیدند. در حالیکه این میوه می‌تواند بخش مغذی برنامه‌ی غذایی شما باشند، اما در عین حال باید از مشکلات بالقوه‌ی آووکادو با خبر باشید.
همه کاره
اگرچه آووکادو یک میوه است، اما می‌توانید در بسیاری از دستور پخت‌ها از آن بعنوان سبزی استفاده کنید. می‌توانید آنرا تکه تکه کنید و به سالادتان بیفزایید، یا آنرا به سالاد میوه‌تان اضافه کنید. می‌توانید وقتی که فرزندتان توانست جامدات بخورد، آنرا له کنید و به او بدهید، یا اینکه به قطعات کوچکی تقسیمش کنید تا خودش گاز بزند و بخورد! می‌توانید آنرا با آبلیمو، گوجه فرنگی، گیشنیز، پیاز و نمک پوره کنید و با آن گوآکاموله درست کنید و آنرا با چیپس بخورید یا در ساندویچتان بریزید. حتی می‌توانید آووکادو را بصورت گرم هم مصرف کنید، بدین صورت که با روغن و لیمو مخلوطش کرده و بهمراه میگو و پاستا یا با سوپتان سرو کنید.
مغذی
آووکادو دارای بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن شماست. آووکادو گرم به گرمش پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد، که برای رشد عضلات و عملکرد اعضای بدن ضروری است. حدود ۳۰ گرم آووکادو می‌تواند ۸ درصد نیاز بدن شما به ویتامین کا در روز، که باعث لخته شدن خون می‌شود را جواب دهد. همچنین حاوی ویتامین سی، ای، و آنتی اکسیدان هم هست که سیستم ایمنی بدن را تقویت خواهد کرد. مواد مغذی دیگری که در آووکادو یافت می‌شوند شامل فولات، ریبوفلاوین، فیبر و ویتامین B-6 است.
چربی سالم برای قلب
تقریبا هر ۳۰ گرم آووکادو دارای ۴.۵ گرم چربی اشباع نشده است. انجمن قلب آمریکا می‌گوید: این نوع چربی از آنجایی که سطح LDL یا کلسترول بد شما را افزایش نمی‌دهد، برای سلامت قلب ضروری است. حتی با مصرف آن بجای چربی‌های ترانس یا اشباع، می‌تواند کلسترول شما را کاهش هم بدهد! یکی از مضرات خوردن بیش از اندازه‌ی آووکادو این است که چربی زیادی به بدنتان می‌رسد. مجموع مصرف چربی شما در روز نباید بیش از ۲۵ تا ۳۵ درصد از کالری دریافتی‌تان باشد. مثلا اگر ۲۰۰۰ کالری در روز مصرف می‌کنید، خوردن حدود ۱۵۰ گرم آووکادو می‌تواند با ۵۰ تا ۷۰ گرم چربی، بیش از نیمی از نیاز بدن شما را پوشش دهد.
واکنش برعکس
حساسیت به لاتکس، موز، گوجه فرنگی، کیوی و یا شاه بلوط، می‌تواند زمینه ساز تاثیر برعکس آووکادو شود. مخصوصا اگر به لاتکس آلرژی دارید، آووکادو را با احتیاط مصرف کنید، چرا که می‌تواند شوک آنافیلاکتیک به بدنتان وارد کند. اگر آووکادو خوردید و دهانتان تورم کرد، کهیر زدید، تنفستان به مشکل خورد، یا در بلعیدن غذاها با مشکل مواجه شدید، سریعا به اورژانس مراجعه کنید. اگر به آووکادو واکنش‌های آلرژیک نشان می‌دهید، دکترتان را در جریان بگذارید تا نوع حساسیت شما را بررسی کند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود