اعتلای «فرهنگ شهروندی» سنگ بنای توسعه همه جانبه شهری است
سپیدارآنلاین: گروه شهری
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرج اظهار داشت: اعتلای «فرهنگ شهروندی» سنگ بنای توسعه همه جانبه شهری است و ارتقای بهداشت روان جامعه و بازگشت آرامش و امنیت روانی به کانون خانواده ها نیز از این گذر قابل تحقق است.
دکتر فاطمه اسکندری در حاشیه برگزاری جلسه رسمی کمیسیون فرهنگی که با حضور اعضاء در محل سالن جلسات پارلمان شهری برگزار شد، گفت: محور جلسه امروز بحث و تبادل نظر پیرامون چگونگی هدفگذاری و هزینه کرد اعتبار 110 میلیارد ریالی مدیریت شهری در حوزه فرهنگی است؛ بنحوی که نیازهای واقعی اقشار مختلف مردم در مباحث فرهنگی، ورزشی و اجتماعی را پوشش دهد و شهروندان به معنی واقعه کلمی خروجی ملموس آنچه مدیریت شهری در راستای افزایش نشاط و بهداشت روان آنها انجام می دهد را لمس و درک کنند. عضو پارلمان شهری کرج با تاکید بر اینکه نگاه ها به اعتبارات شهرداری در حوزه فرهنگ و هنر نباید قُلک گونه باشد و شایسته است از پرداخت کمک هایی که امکان نظارت کارشناسی بر روند هزینه کرد آنها وجود ندارد، پرهیز نمود، خاطر نشان کرد: از آنجا که سیستم هزینه کرد در شهرداریها مبتنی بر هزینه و درآمد است و عمده بودجه این نهاد خدمت رسان نیز از طریق عوارض پرداختی از سوی شهروندان تامین می شود فلذا تعریف و اجرای طرح ها و پروژه ها در حوزه های عمرانی، خدماتی، فرهنگی و... باید به گونه ای باشد که آحاد جامعه از آن برخوردار شوند و «قشری نگری» چیزی نیست که زیبنده پارلمان شهری باشد؛ چرا که ما از بطن مردم برخاسته و قرار است برای آنان و در کنار آنان به ارایه خدمت بپردازیم. وی از «بانوان، جوانان و سالمندان» به عنوان سه قشر فراگیر و تاثیرگذار جامعه یاد و اضافه کرد: متاسفانه در شرایط کنونی هر یک از اقشار مورد اشاره از رویکردهای فرهنگی مدیریت شهری اطلاع و رضایت چندانی ندارند و علت نیز به اطلاع رسانی ضعیف باز می گردد. آنها به عنوان ارکان اصلی تشکیل دهنده جامعه مدنی حق دارند از جدول زمانبندی و مکان برگزاری جشنواره ها، مسابقات و برنامه های فرهنگی و ورزشی مطلع شوند و در صورت تمایل جهت شرکت در آنها حضور بهم رسانند.
این عضو بانوی شورای اسلامی شهر کرج در ادامه به مشکلات و دغدغه های قشر فرهیخته «سالمند» اشاره کرد و افزود: هم اکنون مشاهده سالمندانی که با گذراندن روزگاری توام با لحظه های ناب سختکوشی و پشتکار و خدمت بی دریغ به فرد فرد اعضای جامعه، دوران بازنشستگی و سالمندی را بدون وجود مراکزی با امکانات مطلوب رفاهی (ویژه شرایط سنی آنها) پشت سر می گذرانند، انسان را دچار دغدغه و نگرانی می کند و امروز زمانِ آن رسیده که با استفاده از بودجه های فرهنگی مدیریت شهری نسبت به احداث بوستان، فرهنگسرا و مجموعه هایی مختص استفاده ایشان اقدام کنیم. دکتر اسکندری اذعان داشت: توسعه متوازن امکانات فرهنگی و ایجاد ابزار مناسب برای دسترسی آسان مردم به خدمات سلامت و فضاهای آموزشی، رفاهی و گردشگری که تحقق عدالت اجتماعی و فقرزدایی از مناطق کم برخوردار را به همراه دارد، از اولویت های جدی پارلمان شهری است که از ابتدای سال جاری و با تزریق 20 میلیارد ریالی جهت بهسازی، نوسازی و تجهیز سالن های ورزشی سطح شهر دنبال می شود. نماینده مردم کرج در پارلمان شهری در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه بانوان به عنوان محور بنیاد خانواده نیازمند ارایه آموزش های لازم و نیز امکاناتی به منظور تفریح سالم هستند، خواستار افزایش پارکهای بانوان در اقصی نقاط کلانشهر شد و بیان داشت: همچنین تشکیل کارگروه های زندگی سالم و آرام، فرزندپروری، ارایه خدمات رایگان سلامت، برگزاری جشنواره های غذا، برنامه ریزی مسابقات بانوان و... می تواند در تقویت روحیه و نشاط اجتماعی زنان، این قشر مهم جامعه نقش آفرینی کند که امید است در سال جاری شاهد تحقق آنها باشیم. وی با انتقاد از شیوع آسیب های اجتماعی همچون: طلاق، اعتیاد، بیکاری، بحران هویت و... در بین جوانان، آن را معلول کم کاری فرهنگی نهادها دانست و یادآور شد؛ در حال حاضر بیش از 65 نهاد در میدان فرهنگ و هنر نقش آفرینی می کنند و هر یک از آنها هزینه هایی نیز به منظور تحقق اهداف اختصاص داده اند حال آنکه خروجی اش مشخص و ملموس نیست و هر روز بر دامنه و ابعاد معضلات فرهنگی و اجتماعی افزوده می شود و آیا زمانِ آن نرسیده است که از خودمان سوال کنیم؛ به کجا چنین شتابان؟ دکتر اسکندری، بودجه فرهنگی مدیریت شهری را امانتی در دست مسئولان شهری و اعضای کمیسیون فرهنگی دانست که در راستای عمل به وظایف خطیر نمایندگی وظیفه تصمیم گیری صحیح و هزینه کرد اصولی آن را داریم و نباید اجازه دهیم اعتباری که ریال به ریال آن از جیب مردم تامین شده است، به نام فرهنگ، کام دیگران را شیرین کند.