16 بهمن 1393
شماره خبر: 137065

سیاست تمرکز زدایی دولت با واگذاری امور به شهرداری ها

سپیدار‌آنلاین: گروه سیاسی

سیاست تمرکز زدایی دولت با واگذاری امور به شهرداری ها


معاون عمرانی وزیر کشور گفت: باید بخش‌های بزرگی از خدمات دولتی در اختیار نهادهای عمومی غیردولتی و در راس آنها، شهرداری‌ها قرار گیرد و در این راستا تمرکز زدایی از امور دولت صورت گیرد.
هوشنگ خندان دل شامگاه چهارشنبه در جلسه بررسی مشکلات شهرداران و دهیاران شهرهای استان که در سالن عمرانی استانداری برگزار شد، اظهار داشت: عرصه خدمت در شهرداری‌ها ملازم با تقویت و تعمیق نهاد مردم سالاری دینی در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
مردم و افکار عمومی بزرگترین پشتوانه شهرداری ها
وی با بیان اینکه امروزه بزرگترین پشتوانه نهادی همانند شهرداری، مردم و افکار عمومی است، افزود: نگران‌ هایی برای عدم رضایت مردم از اقدامات انجام شده توسط شهرداری ها وجود دارد که یکی از موضوعات مهم در این راستا ناکارآمدی در شهرداری ها است.
وجود نیروی مازاد در شهرداری ها عمده تهدید فرا رو
معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به اینکه ناکارآمدی به واسطه افزایش بی رویه نیروی انسانی و روشن نبودن رویه‌های اجرایی در مجموعه‌ها ایجاد می‌شود، گفت: اضافه شدن نیروی انسانی در شهرداری ها یکی از مهم ترین مشکلات محسوب می‌شود و براساس بررسی‌های انجام شده، شهرداری‌های کشور بیش از 3 تا 5 برابر نیرو وجود دارد. وی بیان کرد: این امر بخش اعظم بودجه شهرداری ها را به خود اختصاص می دهد و در غیر این صورت نیز از طریق مداخله کارکنان در امور یکدیگر سبب اشاعه ناکارآمدی آنان شده و همچنین کاهش حقوق و مزایا برای نیروها شود.
شهرداران مراقب فساد اداری و مالی باشند
خندان دل از فساد اداری و مالی به عنوان دیگر موضوعات مهم در شهرداری ها نام برد و خاطرنشان کرد: در صورتی که چنین اتفاقی در شهرداری ها رخ دهد، از دست دادن پشتوانه مردمی را به دنبال دارد که مهمترین سرمایه شهرداری ها محسوب می شود که در صورت خدشه وارد شدن به آن به هیچ وجه جبران نمی‌شود.
چابک سازی دولت با واگذاری بخشی از خدمات به نهادهای عمومی
وی با بیان اینکه معتقدیم باید بخش های بزرگی از خدمات دولتی به دو دلیل در اختیار نهادهای عمومی غیردولتی و در راس آن ها، شهرداری ها قرار گیرد و در این راستا تمرکز زدایی از دولت انجام شود، گفت: یکی از مهمترین مشکلات در کشور، گستردگی بیش از اندازه وظیفه در حیطه امور دولتی است به همین سبب باید تمرکززدایی برای سبک شدن دولت و در نتیجه عملکرد چالاکانه آن صورت گیرد.
ارائه لایحه مدیریت خدمات شهری به دولت با رویکرد واگذاری امور به شهرداری ها
وی با تاکید براینکه واگذاری این امور به شهرداری ها به معنای تحت نظر مردم اجرا شدن است، اظهار داشت: بسیاری از اموری که به طور متمرکز در وزارتخانه ها انجام می شود باید در شهر و تحت نظارت مردم تصمیم گیری شود که در این راستا لایحه مدیریت خدمات شهری را ارائه دادیم.
سیاست دولت یکپارچه سازی مدیریت شهری است
معاون عمرانی وزیر کشور گفت: به موجب این لایحه بخش های بزرگی از اقداماتی که توسط وزارتخانه ها در حال انجام است، باید در اختیار شهرداری‌ها و تحت نظارت شورای شهر قرار گیرد و ساز و کار مناسب این کار نیز باید در مدیریت شهری ایجاد شود که نتیجه آن مصداق یکپارچگی مدیریت در شهرها است و در نتیجه هم افزایی بهتر نهادها در ارائه خدمات را به دنبال دارد. وی با اشاره به اینکه ساختار درآمدی شهرداری ها از دیگر معضلاتی است که مشکلاتی را برای آنان ایجاد کرده، تصریح کرد: نوع درآمدهای شهرداری ها متناسب با زمان بندی ارائه خدمات در طی سال نیست که هزینه های زیادی را به آنان تحمیل می کند.
65 درصد درآمد شهرداری ها متکی بر ساخت و سازها است
خندان دل با بیان اینکه به طور متوسط در کشور بیش از 65 درصد درآمد شهرداری ها متکی بر ساخت و ساز و موضوعات مرتبط به آن است، گفت: 1.5 تا 2 درصد درآمد شهرداری ها از محل عوارض نوسازی که به معنای مشارکت مستمر شهروندان در اداره امور شهر، در حال تامین است. وی اظهار داشت: به طور متوسط حدود 26 درصد درآمد شهرداری‌ها از محل درآمد مالیات بر ارزش افزوده تامین می‌شود که این تهدیدی جدی محسوب می شود.
لزوم کاهش وابستگی به درآمد ساخت و سازها و افزایش مشارکت های مردمی
معاون عمرانی وزیر تصریح کرد: باید به شرایطی برسیم که وابستگی به ساخت و ساز به 35 درصد کاهش یابد و مشارکت مردم به 30 درصد افزایش یابد که در لایحه ای پیش بینی شده و به دولت تحویل داده شده است.
لایحه انتخاب شهرداران به مجلس ارائه شده است
وی با اشاره به قانون انتخاب اعضای شورای شهر و انتصاب شهرداران، افزود: برای تسهیل در مشکلات این قانون، لایحه‌ای تنظیم شده و به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است. خندان دل با اشاره به تدوین لایحه دهیاری‌ها در جهت رفع مشکلات مربوط به این بخش، گفت: مصوبات زیادی که از گذشته در حوزه‌های مختلف وجود داشته به دولت پیشنهاد شده که برخی تصویب شده و مابقی نیز در صدد تصویب است و همچنین برخی نیز در کمیسیون هشتم به عنوان سند آسیب شناسی دنبال می‌شود که الزاماتی برای دو طرف ایجاد می‌کند. وی در پایان با بیان اینکه چارچوبی استاندارد شده برای ارائه خدمت، آموزش و ارتقا نیروی انسانی و بکارگیری تجهیزات انجام شود، افزود: مقررات و قوانین باید به نحوی انجام شود که امکان استمرار بخشیدن به صورت پایدار در این عرصه فراهم شود. شایان ذکر است، در این نشست علاوه بر شهردار کلانشهر کرج،تعدادی از فرمانداران، شهرداران و اعضای شوراهای اسلامی به بیان مشکلات مناطق حوزه استحفاظی خود پرداختند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود